Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

geriatria - (Historia)

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 gru 2015, 19:55

PieterB pisze:No właśnie już pierwsze kroki poczynili
Stary aż się boję kolejnych <ok> Co dziennie zaskakują mnie coraz bardziej ;-)

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 10 gru 2015, 20:04

hudy pisze:
PieterB pisze:No właśnie już pierwsze kroki poczynili
Stary aż się boję kolejnych <ok> Co dziennie zaskakują mnie coraz bardziej ;-)
no ja też i chyba jest takich ludzi więcej no poza tymi którzy głosowali no to "coś"

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 gru 2015, 20:15

Kilku moich znajomych też na nich głosowało i teraz żałują jak cholera. No cóż sprzedali się za głupie 500zł których i tak pewnie nie zobaczą a przynajmniej nie w całości. Chyba tylko zatwardziały elektorat nadal twierdzi że wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 10 gru 2015, 20:24

hudy pisze:Kilku moich znajomych też na nich głosowało i teraz żałują jak cholera.
tyle że teraz za późno na żale niestety

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 10 gru 2015, 21:10

Oj Panowie, śmieszy mnie wasze psioczenie.

Po pierwsze - rząd nic nigdy nie da obywatelowi bo nie ma swoich pieniędzy tylko to, co od podatników weźmie.
Po drugie - jak ostatnie posunięcia mają się do rynku pracy? Prócz zamiaru opodatkowania jakiś chorendalnie wysokich prowizji na odchodne nic nie widziałem, co by bezpośrednio dotykało rynku pracy. Opodatkowanie banków i firm płacących podatki w innych krajach? Jak najbardziej. Wkońcu eldorado się zakończy. Wyniesie się część zagranicznych wielkopowierzchniowych sklepów z polski? No trudno, na ich miejsce wkroczą polskie odpowiedniki tych sklepów, które płacą do tej pory podatki w pełnym wymiarze. Rynek pustki nie lubi.
Po trzecie - nikt Was do lepszej pracy nie weźmie jak sami nie weźmiecie życia we własne dłonie i swoim postępowaniem nie staniecie się atrakcyjniejsi na rynku pracy. Przy dzisiejszej globalizacji, gdzie np. produkcję można umieścić w dowolnym kraju na świecie, polski pracownik musi się czymś wyróżniać na tle takich krajów jak Chiny (szansą dla Polski jest bycie teraz centrum logistycznym ruchu tranzytowego produktów z Chin na całą Europę. Oprócz połączenia kolejowego istnieje szansa, że w Łodzi będzie centrum przesyłek lotniczych z Chin, ostatnia wizytacja polskiego prezydenta to dała, a przynajmniej wczoraj w chińskiej telewizji pojawił się spot informacyjny czym jest Polska, gdzie Łódź i co to im daje). I programistów też to dotyczy i jak polski programista nie będzie światową ligą to działy programowania zostaną przeniesione do innych krajów, takich jak Rumunia, Indie itp.
Po czwarte - media to tylko papka robiąca z mózgu siano. Człowiek nie myśli racjonalnie tylko tym, co wyświetlające obraz pudełeczko pokazuje. Sam w pracy widzę, że ludzie zamiast zajmować się życiem, pracą, to ciągle o polityce gadają tak jakby to im coś dawało? Chociaż sama firma jest na równi pochyłej a dział programistów może przestać istnieć to nikt tego nie widzi, bo tematy zastępcze są inne. Odchodzę teraz ja, zaraz odejdzie drugi programista i nie będzie opłacało się trzymać działu programistów u Nas w Polsce tylko go zamknąć i przenieść całość dewelopmentu do Rumunii. I co, jak kilka dodatkowych osób pójdzie na bruk za 2-3 miesiące to też będzie wina rządu czy raczej nieodpowiedzialności samych pracowników? Bo zamiast myśleć o życiu to się pierdołami człowiek zajmuje czymś, co serwują im szmatławe niemieckie media.

Się rozpisałem :mrgreen:

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 gru 2015, 21:29

Trepek ty tak piszesz jak by ci radio z Torunia podpowiadało ;-) To że trzeba brać życie w swoje ręce to wiem juz od dawna i żaden Pis, Po czy inna partia wody z mózgu żadnymi obietnicami mi nie zrobi. Tym bardziej kler nie będzie mi mówił co mam robić jak sam robi gorzej niż ja. Ale trzeba otwarcie powiedzieć że to co się teraz dzieje zmierza wprost do szamba. Już za niedługo trepek będziesz przynosił do roboty zaświadczenia ze byłeś na pielgrzymce lub chorej miesięcznicy katastrofy smoleńskiej. Jak nie byłeś to but... <ok>

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 10 gru 2015, 21:46

trepek pisze:media to tylko papka robiąca z mózgu siano. Człowiek nie myśli racjonalnie tylko tym, co wyświetlające obraz pudełeczko pokazuje.
<spoko>

Po to człowiek ma mózg, żeby go używać, a nie dawać sobie z niego wode robić.

Proponuje Panowie skończyć politykować, niech chociaż to forum będzie wolne od tego szajsu.

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: trepek » 10 gru 2015, 21:50

hudy pisze:Trepek ty tak piszesz jak by ci radio z Torunia podpowiadało
Nie wiem co radio z Torunia mówi, bo nie słucham tego ale widocznie, patrząc na Twoją uwagę, jesteś w tym temacie lepiej zorientowany ode mnie więc miło mi Cię poznać, słuchaczu radia z Torunia. Teraz wiadomo, kto im nabija statystyki słuchalności ;-)
hudy pisze:Już za niedługo trepek będziesz przynosił do roboty zaświadczenia ze byłeś na pielgrzymce lub chorej miesięcznicy katastrofy smoleńskiej.
A w to straszenie o zaświadczeniach nie wierzę. Nie wiem jak trzeba łykać medialną papkę aby w to wierzyć... Trochę powagi.
hudy pisze:Jak nie byłeś to but...
No właśnie teraz wynoszę się z pracy bo mam wokół samych impotentów umysłowych, którzy nie żyją pracą lecz tym, co w mediach zasłyszali. Akurat zmian pracy się nie boję, jak nie tutaj to tam, jak nie w tym kraju to w innym ;-) I pewnie to jest powód, dla którego polityką nie żyję i wszystko na chłodno biorę.
IC69 pisze:Proponuje Panowie skończyć politykować, niech chociaż to forum będzie wolne od tego szajsu.
Skończyłem ;-)
Faktycznie nie ma co się indorzyć między sobą. Szkoda nerwów. To co hudy, po piwku? <piwo>

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 gru 2015, 22:14

Z radiem mi się skojarzyło bo co słyszę jakiegoś pisiora to tylko o niemieckich mediach gadają tak jak ty napisałeś... Co do straszenia to nie wiem gdzie to słyszałeś bo akurat na poczekaniu to wymyśliłem ale poczekaj jeszcze trochę i przygotuj druki <ok> a o samym zaświadczeniu dlatego wspomniałem gdyż czytałem ostatnio (nie w niemieckich mediach) że sędzia w sprawie o przyznanie praw rodzicielskich nakazał przynieść matce zaświadczenie że uczęszcza do kościoła. Czy to nie jest chore? Niestety ale z tego co mówią rządzący chcą wielu rzeczy zakazać (aborcji, porodów cesarskich itd,itp) Dobra koniec z tą błazenadą. Irek ma rację przynajmniej niech forum będzie wolne od polityki...
Oczywiście że po browarku <piwo>

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 10 gru 2015, 22:19

Ktoś chyba zapomniał o regulaminie...

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 gru 2015, 22:24

Tu jest zamknięty dział. Chyba regulaminy tu aż tak nie obowiązują?

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 10 gru 2015, 22:34

Niepotrzebna ta gadka o polityce była...

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 11 gru 2015, 07:29

Miałem coś jeszcze napisać ale może nie będę ;-) Powiem to tylko tyle mnie to śmierdzi wszystko komunizmem.
No i niech będzie koniec o polityce <ok>
Browara nie zaproponuję bo jeszcze rano <ok>
Francis1982 pisze:Ktoś chyba zapomniał o regulaminie...
a co tu nie tego bo nie widzę, wymiana poglądów czasem bywa ostrzejsza ;-)

ps ale przynajmniej sie ożywiliśmy bo tylu postów w tak krótkim czasie to dawno tu nie widziałem <hura>

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: trepek » 11 gru 2015, 09:58

hudy pisze:Oczywiście że po browarku
No to po browarku <ok>
PieterB pisze:Browara nie zaproponuję bo jeszcze rano
W niektórych krajach jest już wieczór, zawsze można przestawić zegarki na inną strefę czasową ;-)
PieterB pisze:ps ale przynajmniej sie ożywiliśmy bo tylu postów w tak krótkim czasie to dawno tu nie widziałem
Geriatryką trochę ożywienia się przyda :mrgreen:

EDIT:

Wiecie czemu rozmowy mężczyzn są fajne? Bo można stanowczo przestawić swój punkt widzenia i wrócić do spokojnego picia piwa jak gdyby nigdy nic. <piwo>
Niech tam na górze się kłócą, jak chcą, ważne by ludzie wyznawali amerykańskie powiedzenie: "United we stand, divided we fall".
I tego i sobie i Wam życzę.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 11 gru 2015, 10:09

Kobiety to by już sobie oczy wydłubały :mrgreen: