[B3 1.8 PM] jak ustawić wyprzedzenie zapłonu
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 PM] jak ustawić wyprzedzenie zapłonu
koledzy chcę ustawić w swoim aucie wyprzedzenie zapłonu bo tylko to mi pozostało i teraz mam do was pytanie bo jak to zrobić to mniej wiecej wiem tylko nie wiem czy mam to robic na BP czy LPG i czy na podpiętym podciśnieniu do gruszki czy ma być wypiety i na ile stopni go ustawic bo gdzieś znalazłem że na 6
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jeśli chodzi dobrze na benzynie i LPG to bez różnicy. Jeśli któreś z paliw niedomaga to ustawiaj na tym na którym lepiej silnik pracuje.
A podciśnienie od aparatu zapłonowego i tak odpina zaworek przy wtrysku, gdy przepustnica jest puszczona. Ale możesz odpiąć na wypadek gdybyś miał podkręconą przepustnicę albo uszkodzony czujnik zamknięcie przepustnicy.
Chyba że masz tą nowszą wersje wtrysku z końca produkcji i ona chyba już nie ma mechanicznej regulacji wyprzedzenia zapłonu.
A podciśnienie od aparatu zapłonowego i tak odpina zaworek przy wtrysku, gdy przepustnica jest puszczona. Ale możesz odpiąć na wypadek gdybyś miał podkręconą przepustnicę albo uszkodzony czujnik zamknięcie przepustnicy.
Chyba że masz tą nowszą wersje wtrysku z końca produkcji i ona chyba już nie ma mechanicznej regulacji wyprzedzenia zapłonu.
-
- Forum Audi 80