Audi opala i śmiga, tylko jest pewien problem, mianowicie Audica się dławi benzyną, na postoju prycha i przerywa, a podczas jazdy nie ważne na jakich obrotach gdy dostanie więcej gazu przydławi, spadną abroty a nawet się zdarzy się że szarpnie w czym może być przyczyna. Dodam że obroty delikatnie falują.
[ Dodano: 2015-11-30, 10:57 ]
Czytałem i szukałem na forum jakiś informacji, reset Ecu nie pomaga, jak to się ima co do adaptacji TPSU po wymianie krokowca powinienem to robić ? Jest jakiś prosty sposób na uczynienie tego ? Czy owe przerywanie może być winą świec bądź cewki. ?
I wpadłem na pomysł mam dostęp do wanny ultradźwiękowej, próbował ktoś czyścić w ten sposób nasz kochany Monowtrysk ?
[ Dodano: 2015-12-04, 21:42 ]
W dalszym ciągu potrzebuję pomocy, Audi turla się jak trzeba lecz ma dość duże problemy z przydławieniem się i szarpaniem. Na zimnym silniku jest sporo lepiej lecz gdy auto jest rozgrzane słychać strzelanie w tłumiku jak by dopalała benzynę. Wtem zaopatrzyłem się w komputer Vaga i wszelakie przejściówki, gdyż miałem nadzieję że wystarczy poprostu wykonać adaptację TPSu. Okazało się jednak nie, VAG wyrzucił mi błąd.
Tak jak tutaj Czujnikiem Halla się nie przejmuję gdyż diagnozowałem na wyłączonym silniku, a na włączonym tego niema. Lecz zastanawia mnie ten błąd. 00516 Czujnik Pozycji Przepustnicy chciał bym wiedzieć gdzie tego szukać czy to jest Silniczek krokowy oraz jak to wygląda? Jutro bym sprawdził nr i poszukał tego ktoś pomoże ?