Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] zapowietrza sie, odpala tylko z plaka

Arturo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arturo997 » 14 gru 2015, 20:04

MUNIOR, tak właśnie chcę to zrobić :-P pewnie trochę mi zejdzie zanim obczaje jak to sprawnie i dobrze zrobić. Zablokować z tyłu na pletwie i pompę, poluzowac śrubę na górnym kole i zakładać pasek w kolejności napinacz górne koło i pompa?

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 15 gru 2015, 18:47

Koło pasowe może sprawić najwięcej kłopotów.

Polecam niewielkim młotkiem trochę popukać po śrubach (poprzez majzel z boku). Zaopatrzyć się w kogoś do pomocy. Następnie koniecznie dobrej jakości imbus i naprężać śrubę a ktoś z boku będzie uderzał w "łeb" imbusa. To gwarantuje na 99% że odkręcisz i nie zepsujesz śrub <ok> Udar mi pomógł w ABK kiedy to straciłem nadzieję i chciałem coś tam spawać...

Arturo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arturo997 » 18 gru 2015, 19:29

Trochę to trwało ale musiałem sobie dorobić blokady do rozrządu i klucz do napinacza. Udało mi się ustawić rozrząd bez demontażu wiatraków itd.. ściągnąłem tylko górna osłonę rozrządu no i pokrywę zaworów. Musiałem jeszcze poprawić wtrysk sterujący bo źle go wcześniej zamobtowalem. Auto przez wyjęcie i ponowne wsadzenie wtrysku trochę się zapowietrzylo ale mimo to odpalił na strzała bez plaka. Dzięki wszystkim za pomoc! <ok> teraz czeka mnie zabawa ze sprawdzeniem kąta wtrysku na rozgrzanym silniku i ogarniecie reszty pierdolek :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl