[B4 1.9 1Z] zapowietrza sie, odpala tylko z plaka
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Koło pasowe może sprawić najwięcej kłopotów.
Polecam niewielkim młotkiem trochę popukać po śrubach (poprzez majzel z boku). Zaopatrzyć się w kogoś do pomocy. Następnie koniecznie dobrej jakości imbus i naprężać śrubę a ktoś z boku będzie uderzał w "łeb" imbusa. To gwarantuje na 99% że odkręcisz i nie zepsujesz śrub <ok> Udar mi pomógł w ABK kiedy to straciłem nadzieję i chciałem coś tam spawać...
Polecam niewielkim młotkiem trochę popukać po śrubach (poprzez majzel z boku). Zaopatrzyć się w kogoś do pomocy. Następnie koniecznie dobrej jakości imbus i naprężać śrubę a ktoś z boku będzie uderzał w "łeb" imbusa. To gwarantuje na 99% że odkręcisz i nie zepsujesz śrub <ok> Udar mi pomógł w ABK kiedy to straciłem nadzieję i chciałem coś tam spawać...
Trochę to trwało ale musiałem sobie dorobić blokady do rozrządu i klucz do napinacza. Udało mi się ustawić rozrząd bez demontażu wiatraków itd.. ściągnąłem tylko górna osłonę rozrządu no i pokrywę zaworów. Musiałem jeszcze poprawić wtrysk sterujący bo źle go wcześniej zamobtowalem. Auto przez wyjęcie i ponowne wsadzenie wtrysku trochę się zapowietrzylo ale mimo to odpalił na strzała bez plaka. Dzięki wszystkim za pomoc! <ok> teraz czeka mnie zabawa ze sprawdzeniem kąta wtrysku na rozgrzanym silniku i ogarniecie reszty pierdolek :mrgreen: