[B4 ABK,ABT]Rolka prowądząca paska rozrzadu
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Mam teorie o zbyt mocnym napinaniu paska, dlaczego akurat w ABT/ABK stosują poluźnia-cze paska TAK TAK to z boku to nie napinacz ani nie amortyzator drgań to jest termiczny poluźnia-cz paska rozrządu.
Druga teoria przy przesuniętym paska z koła rozrządu to zauważ że problemy występują w silniku który miał zdejmowaną głowice, i jest teoria o nie zachowaniu równoległości wałka rozrządu z wałem korbowym.
Druga teoria przy przesuniętym paska z koła rozrządu to zauważ że problemy występują w silniku który miał zdejmowaną głowice, i jest teoria o nie zachowaniu równoległości wałka rozrządu z wałem korbowym.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
maciek889, nr mam bo mam etkę ale dzięki, problem w tym że nigdzie jej nie ma na necie znalazłem jeno kompletny rozrząd gdzie rzekomo występuje ta śruba ale samej nie ma. U mnie była tylko nakrętka z podkładką.
Co do serwisu to pisałem do Danelczyk lublin ale nie raczyli odpisać a dodzwonić się nie mogłem.
Chyba że ktoś ma jakieś znajomości i taką śrubę jest mi w stanie załatwić
Co do serwisu to pisałem do Danelczyk lublin ale nie raczyli odpisać a dodzwonić się nie mogłem.
Chyba że ktoś ma jakieś znajomości i taką śrubę jest mi w stanie załatwić
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Zauważyłem jedna historię, dolne koło pasowe jest mocno wyślizgane i obstawiam że to ono może być powodem ścigania paska na zewnątrz gdzie jest ścinany na rancie rolki.
Ale mam pytanie bo to koło sobie zamówię ale jak zablokować je by odkręcić śrubę :?:
Ale mam pytanie bo to koło sobie zamówię ale jak zablokować je by odkręcić śrubę :?:
Ostatnio zmieniony 08 lip 2017, 19:20 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
[B4 2.0 ABT] rodzaje rolek
Dziś w sklepie chcąc zakupić rolkę napinacza sprzedawca powiedział mi że były 2 różne wersje,w sumie pierwszy raz o tym słyszę na aukcjach allegro nic takiego nie jest napisane można jakoś do tego dojść ?
audi z 92r
http://allegro.pl/ina-rozrzad-audi-100- ... 29279.html
z aukcji wynika że rolka pasuje do abt jak i do abk trochę już zgłupiałem :mrgreen:
audi z 92r
http://allegro.pl/ina-rozrzad-audi-100- ... 29279.html
z aukcji wynika że rolka pasuje do abt jak i do abk trochę już zgłupiałem :mrgreen: