Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Coupe] - Alufelgi - nowe felgi

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 07 lut 2007, 11:53

srodek zostaw takiaj aki jest, ewentualnie daj czarny, pod kolor auta bedzie wyglądało drętwo :-/

Opisz mi ładnie jak to wszystko polerujesz, to znaczy jakie materiały, co pokolei, wszytsko :mrgreen:
Ja rpóbowałem w zeszłym roku i się poddałem :lol:

sebolec
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sebolec » 07 lut 2007, 12:27

Środki zostaw srebrne, tak jak teraz są będą się najładniej prezentowały.

Awatar użytkownika
K2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: K2 » 07 lut 2007, 13:46

Srodki musze pomalować bo narazie jest gołe alu.... :-/ No w sumie też możnaby na srebrno środki omalować, hmmmm zobaczymy jeszcze (czekam na inne propozycje :mrgreen: ) Natomiast całe czarne środki zdecydowanie odpadają, napewno nie na tych kołach...

Jmm wystarczy odrobina samozaparcia ;-) Ja kupiłem te felgi wypiaskowane, co jednak nie było takie dobre jak mi sie wydawało na początku.... :-/
Więc w moim przypadku wyglądało to następująco:
Papier 40 i 6 godzin spędzonych przy jednym kółku :-)
potem jużkolejno papier 80, 150 i już na mokro 150, 240 , 500, 1000
Potem już pasta Auto max...
I jakoś leci..

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 07 lut 2007, 14:31

K2 pisze:Srodki musze pomalować bo narazie jest gołe alu.... :-/ No w sumie też możnaby na srebrno środki omalować, hmmmm zobaczymy jeszcze (czekam na inne propozycje :mrgreen: ) Natomiast całe czarne środki zdecydowanie odpadają, napewno nie na tych kołach...

Jmm wystarczy odrobina samozaparcia ;-) Ja kupiłem te felgi wypiaskowane, co jednak nie było takie dobre jak mi sie wydawało na początku.... :-/
Więc w moim przypadku wyglądało to następująco:
Papier 40 i 6 godzin spędzonych przy jednym kółku :-)
potem jużkolejno papier 80, 150 i już na mokro 150, 240 , 500, 1000
Potem już pasta Auto max...
I jakoś leci..
A jak Twoje palce? Pytam serio :mrgreen:

Awatar użytkownika
K2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: K2 » 07 lut 2007, 17:11

Nienajgorzej 8-) Najgorzej przy darciu na sucho bo trwa najdłużej, ale jak sie założy rękawiczki tzw "wampirki" to jest ok, przy darciu na mokro to już prawie przyjemność i nic sie nie dzieje z palcamy.... :-) # felgi już czekają na ostateczną polerkęAutomaxem, tylko musze jeszcze filc zakupić na kontówke, ale przyznam szczerze że tej czwartej to już mi sie nie chce robić.. :-P chyba poczeka sobie pare dni...
Łatwiej by było gdyby te felgi nie były piaskowane. Wtedy tylko SCANSOL żeby zmyć lakier i odrazu drobniejszy papier i jechać... ;-)

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 07 lut 2007, 17:15

K2 pisze:Nienajgorzej 8-) Najgorzej przy darciu na sucho bo trwa najdłużej, ale jak sie założy rękawiczki tzw "wampirki" to jest ok, przy darciu na mokro to już prawie przyjemność i nic sie nie dzieje z palcamy.... :-) # felgi już czekają na ostateczną polerkęAutomaxem, tylko musze jeszcze filc zakupić na kontówke, ale przyznam szczerze że tej czwartej to już mi sie nie chce robić.. :-P chyba poczeka sobie pare dni...
Łatwiej by było gdyby te felgi nie były piaskowane. Wtedy tylko SCANSOL żeby zmyć lakier i odrazu drobniejszy papier i jechać... ;-)
To ja musiałem coś źle przy swoich robic :cry:

Mi miejscami pomimo polerki pozostały takie nieciekawe wżery, co z nimi robić? Dalej polerować?
No i jak chcesz tam katówką dojść?

Jak to potem zabezpieczasz?

sebolec
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sebolec » 07 lut 2007, 20:25

Czasem tak to jest, że takie niby wżery wychodzą. To po prostu wada materiałowa - kiepskie aluminium. Na borbetach na rantach mi takie coś wyszło.

Niczym się nie zabezpiecza. Goła polerka lśni najmocniej. Poza tym zwykły klar nie będzie się trzymał idealnie gładkiej powierzchni, a klar położony piecowo zgasi połysk. :-/

Awatar użytkownika
K2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: K2 » 07 lut 2007, 22:48

No te wżery są paskudne... :-x Żeby je calkowicie weliminować to trzeba by stoczyć felgi o 1mm na jakiejś tokarce chyba... Ja poświęcam więcej uwagi przy czyszczeniu tych wrzerów, ale niestety calkowicie usunąć tego nie sposó (no chyba żebym to dobe darł w jednym miejscu) Ale de facto po wypolerowaniu na lustro nie rzuca sie to w oczy, dopiero po naprawde bliższym przyjżeniu się. Jak bedzie wiecej czasu to może wrzuce wiecej fotek z tego polerowania z poszczególnych etapów :->
Może to ułatwi komuś robote...
Katówką dojdziesz bez problemu, ja sobie nie wyobrażam polerować tego ręcznie pastą... Po prostu zakładasz specjalny adapter na kontówke , a na to krążek filcowy który ma większą srednice niż adapter i wszędzie pięknie dochodzi :-D

Co do zabezpieczania polerki to tak jak napisał Sebolec, co jakiś czas wystarczy przetrzeć AutoMaxem i tyle... ;-) Acha no i nie można czyścić żadną chemią polerki...

morus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: morus » 08 lut 2007, 06:37

ta z lewej już prawie gotowa. Środki będą prawdopodobnie pod kolor auta. Jeżeli macie jakieś inne propozycje to walcie śmiało... :-) ewentualnie rozważam spolerowanie od góry szprych...
słuchaj kolego według mnie jesli pomalujesz je w kolor auta to stracą na maksa na uroku. polerka szprych morze być ale p[rosze nie maluj ich w kolor auta :-? . ale to juz twoja decyzja.

Awatar użytkownika
K2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: K2 » 08 lut 2007, 14:43

Hmmmm... Kolorek auta to cośw stylu "złoty metallic" więc myślałem że bedzie fajnie na felgach wyglądało ze spolerowanym rantem.... Pożyjemy zobaczymy... :-) Poniżej kilka moich i nie tylko "wizji" zrealizowanych w photoshopie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
...Tutaj bez zmian , ew. malowanie na czarno tych wzorków....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
..Różne wariacje na temat złotego malowania... :-P
Obrazek
...To ma imitować spolerowane wierzchy szprych, ale nie bardzo potrafie takie coś w photoshopie zrobić.. :-/

Co myslicie? Jeżeli macie inne propozycje to walić śmiało... :-D

morus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: morus » 08 lut 2007, 15:28

Dobbra absolutnie wycofuje sie z tego co napisałem wcześniej jezeli tak zrobisz fele to ZAJEBIŚCI................. super chłopie naprawde bedzie to super wyglądać!!!

[ Dodano: 2007-02-08, 15:29 ]
ostatnie foto jest super!!!!

Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 08 lut 2007, 16:00

ja tam jestem przeciwnikiem felg innych niż srebrne lub polerowane/chromowane, ale TE fotki całkiem nieźle wyglądają, daj znać jak coś zrobisz/zdecydujesz

Awatar użytkownika
topor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Toporski
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ACE+lpg
Kontakt:

Post autor: topor » 08 lut 2007, 16:55

witam.moim zdaniem spolerowany rant + zloty srodek najlepiej wyglada:) hmm.. ja mam taki problem moze mi pomozecie: posiadam B-3 na 14" i chce zalozyc do niej 15 na oponkach 195/65 - czy nic nie bedzie ocieralo??

opcje sa dwie:
http://www.allegro.pl/item161108348_fel ... 8_15_.html
http://www.allegro.pl/item161535472_aud ... acji_.html

Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 08 lut 2007, 17:10

jeżeli nic nie obniżałeś, to będą pasowały, ja miałem takie w B3. teraz mam takie w B4 :-D
polecam te drugie, ładniej się prezentują (10-cio ramienne)

pozdro

Awatar użytkownika
topor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Toporski
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ACE+lpg
Kontakt:

Post autor: topor » 08 lut 2007, 17:50

dzieki wielkie:) moje autko stoi na fabrycznym zawiedszeniu czyli bedzie wszytsko w pozadku;) pozdrawiam:)

Zablokowany

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl