[B3 1.8 PM] Leci woda do bagażnika
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 PM] Leci woda do bagażnika
Witam wszystkich koledzy od jakiegos czasu zastanawiałem się którędy leci mi woda do bagażnika i dzisiaj jak otwierałem klape bagaznika po dłuzszym postoju auta i po otworzeniu klapy woda lała się z samej klapy bagażnik która się zgromadziła w zakamarkach i teraz się zastanawiam gtóredy ona tam się dostała czy to mozliwe aby lampy które są w klapie nie były szczelne i to przez nie by się lało do klapy a po otworzeniu do bagażnika bo nawet po przyjrzeniu się w szczeliny klapy to widać tam mokre wszedzie
- pukacinio
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
Przerabiałem to, uszczelniłem lampy w klapie i klamkę bagażnika (sedan), uszczelkę klapy trochę ciężko nabyć więc postanowiłem uszczelnić wlew paliwa, ta guma tam twardnieje, trzeba dobrze za silikonować i dobrze założyć to metalowe zabezpieczenie i od tamtego czasu w bagażniku sucho
Ale skoro tobie się gromadzi w klapie tp sprawdź gume na przewodzie od centralki i jesli masz lotkę to śruby mocujące ją możesz uszczelnić lampy też możesz uszczelnić, najlepiej wyciągnąć je i nałożyć na nie od tułu grubo silikonu do okoła i poczekać aż wyschnie, wtedy nie przykleisz ich do klapy a zrobisz swego rodzaju uszczelkę
Ale skoro tobie się gromadzi w klapie tp sprawdź gume na przewodzie od centralki i jesli masz lotkę to śruby mocujące ją możesz uszczelnić lampy też możesz uszczelnić, najlepiej wyciągnąć je i nałożyć na nie od tułu grubo silikonu do okoła i poczekać aż wyschnie, wtedy nie przykleisz ich do klapy a zrobisz swego rodzaju uszczelkę
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
to co te gumki by puszczały z jednej strony po prawej nic nie było ruszane i wygląda ok a z drugiej z tej gdzie idzie wiazka do świateł musiałem rozebrać ten kawałek wiązki bo świateł nie miałem bo wiązka była uszkodzona i ściągałem tą gumkę z klapy i z błotnika tylnego też żeby przełozyc nową wiazke bo tamtej nie chciało mi się ratować wolałem zrobic nową ale też wszystko jest na ścisk więc chyba najpierw zacznę od tych lamp
-
- Forum Audi 80
dzięki mam nadzieję że żadnych jakiś wiekszych przeszkud nie będę miał z tymi lampami że ktoś ich tam nie pokleił silikonem do lakieru.
[ Dodano: 2016-03-02, 20:04 ]
a panowie dzisiaj zauważyłem jedną dziurkę wielkości wiertła 8 tak jak by ktoś nie wiem przewiercił czy co nie wiem o co tam chodziło ale dziurka jest na wysokości lamp pod klapa bagażnika to znaczy jak się otworzy bagaznik to na wysokości lamp na błotnikach i też tędy może się dostawać woda bo gdy spływa z auto pod klapę to jest odprowadzana po bokach i spływa na duł a po drodze jest własnie ta dziurka. co z nia moge zrobic zakleić samym silikonem czy może zaspawać i jakąś masą uszczelniającą przeciągnąć
[ Dodano: 2016-03-02, 20:04 ]
a panowie dzisiaj zauważyłem jedną dziurkę wielkości wiertła 8 tak jak by ktoś nie wiem przewiercił czy co nie wiem o co tam chodziło ale dziurka jest na wysokości lamp pod klapa bagażnika to znaczy jak się otworzy bagaznik to na wysokości lamp na błotnikach i też tędy może się dostawać woda bo gdy spływa z auto pod klapę to jest odprowadzana po bokach i spływa na duł a po drodze jest własnie ta dziurka. co z nia moge zrobic zakleić samym silikonem czy może zaspawać i jakąś masą uszczelniającą przeciągnąć