Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 PM] Leci woda do bagażnika

ODPOWIEDZ
Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 PM] Leci woda do bagażnika

Post autor: Piotrek_łódź » 27 lut 2016, 17:45

Witam wszystkich koledzy od jakiegos czasu zastanawiałem się którędy leci mi woda do bagażnika i dzisiaj jak otwierałem klape bagaznika po dłuzszym postoju auta i po otworzeniu klapy woda lała się z samej klapy bagażnik która się zgromadziła w zakamarkach i teraz się zastanawiam gtóredy ona tam się dostała czy to mozliwe aby lampy które są w klapie nie były szczelne i to przez nie by się lało do klapy a po otworzeniu do bagażnika bo nawet po przyjrzeniu się w szczeliny klapy to widać tam mokre wszedzie

Awatar użytkownika
pukacinio
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Paweł
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik:
Kontakt:

Post autor: pukacinio » 28 lut 2016, 10:42

Przerabiałem to, uszczelniłem lampy w klapie i klamkę bagażnika (sedan), uszczelkę klapy trochę ciężko nabyć więc postanowiłem uszczelnić wlew paliwa, ta guma tam twardnieje, trzeba dobrze za silikonować i dobrze założyć to metalowe zabezpieczenie i od tamtego czasu w bagażniku sucho :)

Ale skoro tobie się gromadzi w klapie tp sprawdź gume na przewodzie od centralki i jesli masz lotkę to śruby mocujące ją możesz uszczelnić :) lampy też możesz uszczelnić, najlepiej wyciągnąć je i nałożyć na nie od tułu grubo silikonu do okoła i poczekać aż wyschnie, wtedy nie przykleisz ich do klapy a zrobisz swego rodzaju uszczelkę ;)

Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotrek_łódź » 28 lut 2016, 21:53

lotki nie mam lampami się zajmę a jaką gume masz na mysli na przewodzie od centralki

Awatar użytkownika
pukacinio
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Silnik:
Kontakt:

Post autor: pukacinio » 29 lut 2016, 15:15

jaak masz centralny zamek to idzie przewód od kompresorka do zamka w klapie i tam jest guma od spodu w klapie przez którą przechodzi przewód ;-)

Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotrek_łódź » 29 lut 2016, 19:25

to co te gumki by puszczały z jednej strony po prawej nic nie było ruszane i wygląda ok a z drugiej z tej gdzie idzie wiazka do świateł musiałem rozebrać ten kawałek wiązki bo świateł nie miałem bo wiązka była uszkodzona i ściągałem tą gumkę z klapy i z błotnika tylnego też żeby przełozyc nową wiazke bo tamtej nie chciało mi się ratować wolałem zrobic nową ale też wszystko jest na ścisk więc chyba najpierw zacznę od tych lamp

Awatar użytkownika
pukacinio
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Silnik:
Kontakt:

Post autor: pukacinio » 29 lut 2016, 20:57

No to jak lotki nie ma, a woda w klapie to lampy, powodzenia :)

Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotrek_łódź » 02 mar 2016, 20:04

dzięki mam nadzieję że żadnych jakiś wiekszych przeszkud nie będę miał z tymi lampami że ktoś ich tam nie pokleił silikonem do lakieru.

[ Dodano: 2016-03-02, 20:04 ]
a panowie dzisiaj zauważyłem jedną dziurkę wielkości wiertła 8 tak jak by ktoś nie wiem przewiercił czy co nie wiem o co tam chodziło ale dziurka jest na wysokości lamp pod klapa bagażnika to znaczy jak się otworzy bagaznik to na wysokości lamp na błotnikach i też tędy może się dostawać woda bo gdy spływa z auto pod klapę to jest odprowadzana po bokach i spływa na duł a po drodze jest własnie ta dziurka. co z nia moge zrobic zakleić samym silikonem czy może zaspawać i jakąś masą uszczelniającą przeciągnąć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl