[B3/B4] Kostka stacyjki-wymiana
Ja po prostu poszedłem do pierwszego lepszego sklepu i żeby było śmieszniej dostałem TOPRANA. Trzeba dopasować płetwę, w moim przypadku musiałem nieco podpiłować w zaznaczonym miejscu. Ten bolczyk z boku wyciągnałem całkowicie ze stacyjki, odpowiada on na zablokowanie kluczyka w stacyjce na pozycji zapłon/praca. Czyli możesz odpalić auto i wyjąc kluczyk Blokada kierownicy u mnie działa jak przed wymianą. Nie analizowałem czy ten bolczyk by przeszkadzał wraz z nową płetwą, popatrz u siebie i oceń sam
Witam. Mam audi 80 b4 atb 1993 r. Od tygodnia mam problem jak zapalam to nie działają kierunkowskazy , wycieraczki , szyber dach. Jak delikatnie pokręce kluczykiem w lewo zaskakuje elektryka i wszystko jest ok i chodzi jak trzeba. Na początku nie wiedziałem o co chodzi i odpalałem samochód po 10 razy po rząd aż mi odpalił z kierunkami, po pewnym czasie się skapowałem, że po odpaleniu jak delikatnie przekręce w lewo to zaskakują kierunki.
Mam pytanie czy to mogą być objawy związane z uszkodzeniem kostki stacyjki, chcę kupić taką kostkę najlepiej jaką kupić do tego samochodu możecie podać numer kodu i nazwę?
Pozdrawiam i życzę miłęgo dnia.
Mam pytanie czy to mogą być objawy związane z uszkodzeniem kostki stacyjki, chcę kupić taką kostkę najlepiej jaką kupić do tego samochodu możecie podać numer kodu i nazwę?
Pozdrawiam i życzę miłęgo dnia.
-
- Forum Audi 80
U mnie był objaw taki że po odpaleniu musiałem cofnąć minimalnie bo rozrusznik grzechotał, i cofnąć kolejny razy żeby światła zaczęły działać, i padło na kostkę stacyjki, 20zł i po kłopocie i przy okazji spaliło mi bezpiecznik 20A topiąc cały plastik tego bezpiecznika i ledwo wyciągnąłem nóżkę tego bezpiecznika z gniazda
Hej! Muszę trochę odkopać temat, bo nie znalazłem odpowiedzi nigdzie indziej. Kupiłem kostkę stacyjki, ale okazało się, że złą - inny model. Wyciągnąłem oryginalną, którą miałem zamontowaną i ma oznaczenie 4A0 905 849 na aukcjach widzę, że wszystkie mają oznaczenie 4A0 905 849 B. Moje pytanie czy taka kostka z oznaczeniem B będzie pasować jako zamiennik do tej, którą miałem fabrycznie?
Tutaj przykład:
PS Obok mam sklep z częściami do Skody, gdzie jest taka kostka jak powyżej czy mogę ją kupić?
PS2 Mam B4 2.0 Benzyna 90KM '93
Dziękuję za pomoc!
Tutaj przykład:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/kostka-stacyjki-audi-80-90-100-a3-a4-a6-4a0905849b-i6060693494.html
PS2 Mam B4 2.0 Benzyna 90KM '93
Dziękuję za pomoc!
Re: [B3/B4] Kostka stacyjki-wymiana
Miałem identyczny problem w mojej Audi 1.9 1Z. Mianowicie po przekręceniu stacyjki i odpaleniu auta nie działały kierunkowskazy, klimatyzacja, elektryczne szyby, dmuchawa oraz brak było świateł drogowych. Przyczyną była kostka stacyjki, w której puścił zgrzew łączący blaszkę z płetwą idącą do kostki zasilającej. Po przekręceniu kluczyka blaszka była wypychana do góry i w ten sposób nie było przejścia napięcia na poszczególne układy.