[b4 ABK] Ciężko pali
-
- Forum Audi 80
Najbardziej optymistyczna wersją jest chyba ten regulatorej. Ale podejrzewam chyba tą przeplywke. Miałem uszkodzoną tą wielką gumę i przez to strzelał chyba bo odkąd wymieniłem cisza. Przeplywka z zewnątrz wygląda okej ale za to obudowa filtra powietrza jest dziurawa jak sito. A ona chyba musi być szczelna?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
powinna, nie powinna będzie ssało syf to równie dobrze można wywalić filtr a po coś ona tam jest.piotrpanter pisze:Przeplywka z zewnątrz wygląda okej ale za to obudowa filtra powietrza jest dziurawa jak sito. A ona chyba musi być szczelna?
To że z zewnątrz wygląda ładnie nie oznacza że wewnątrz tak jest - zerknij to jednego z tematów który zapodałem jest tam o przepływce. Będziesz wiedział o czym mówię bo po raz kolejny nie będę o tym pisał.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Wymieniłem ten regulator auto pali na dotyk a pół roku meczęnia się z tym, jeżdżenia po mechanikach gdzie jeden twierdził, że tego się już nie da naprawić i można z tym jeździć drugi chciał cały przepływomierz wymieniać, trzeci cały silnik. A tu koszt 80 zł i 20 minut roboty. jedynie czasem lekko muszę gazu dodać ale nie ma kręcenia po kilka sekund... Pewnie czeka mnie pewnie wymiana obudowy filtra powietrza więc jakby ktoś miał na zbyciu w dobrym stanie, nie dziurawą jak sito jak moja to się dogadamy. Dzięki jeszcze raz za pomoc!
-
- Forum Audi 80
Witam wszystkich problem u mnie zrodzil sie taki ze po przejechaniu dłuższego odcinka jakies 50km i wiecej po zgaszeniu i nie mal odrazu po ponownym rozruchu ciezko odpala mianowicie objaw jest taki ze rozrusznik ma problem zeby obrocic walem jakby mial jakis dodatkowy opór a nieraz normalnie kreci ladowanie jest rozrusznik tez normalnie kreci no prócz wlasnie tych sytuacji
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 22:00 przez tomazino26, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
jeśli dzieje się to tylko i wyłącznie po takich odcinakach to może nie. Sadziłem że dzieje się to jak auto nagrzane dość dobrze i dlatego po dłuższych trasach.tomazino26 pisze:myslisz ale dzieje sie tak tylko po dlugich trasach { to jest tak przyjade gasze i chce ponownie odrazu odpalic } doslownie staje deba lekko zakreci
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Jakby przycierał się silnik to by było czuć po pracy na wolnych obrotach albo wogóle by gasł.
Szukasz przyczyny w typowo dyletancki sposób, zaczynasz od najmniej prawdopodobnych teorii zamiast zacząć od tych prostych i częstych przyczyn. Nie mówiąc już o zakasaniu rękawów i wyciągnięciu i zrobieniu czegoś z rozrusznikiem.
Szukasz przyczyny w typowo dyletancki sposób, zaczynasz od najmniej prawdopodobnych teorii zamiast zacząć od tych prostych i częstych przyczyn. Nie mówiąc już o zakasaniu rękawów i wyciągnięciu i zrobieniu czegoś z rozrusznikiem.