Wężyk z miejsca na foto ,czyli z wyjscia turbiny,normalnie idzie do n75 ...bez podpiętego tego weżyka ,turbina będzie ładować na max ,czyli przy zdrowej turbinie 1,5 -1,6 bara ...podstawowa wiedza ,kazdego użytkownika Tdiradziu1410 pisze: Ostatnio grzebałem przy moim klekocie pod maską i zauważyłem, że w turbinie jest jakieś wyjście. Szukałem pod maską, nigdzie nie brakuje żadnego przewodu. Szukałem w internecie schematów, ale żaden tego konkretnego nie uwzględnia.

Zrób mu podstawowy test na "ogarnianie tdi " ...powiedz że ci ''odcina przy 120km/h i trzeba zrobić logi programem diagnostycznym ,gdzie bedzie widać doładowanie podczas jazdy i i wskazania z przepływomierza ...oczywiscie ty jedziesz a on obok robi logi i zapisuje ....jak zrobi to znaczy że jednak ogarniaradziu1410 pisze:Czyli jednak muszę zmienić mechanika, bo on sądził że nic nie brakuje... Twierdził że ogarnia TDI

Podłacz ten węzyk obojetnie gdzie do zaworu i odłącz zasilanie w podcisnienie dla EGR ,które idzie w stronę filtra paliwa ,cienkim 5mm czarnym przewodem z tworzywa od weżyka przy serworadziu1410 pisze: Tyle że nie wiem co z tym jednym wężykiem, bo mi pozostał. Zaślepić tylko i wyłącznie jego, czy jeszcze coś odłączyć ?