To i tak długo, ja wywaliłem swoje czerwone valteki po miesiącuPieterB pisze: valteki to kibel każdy znający się choć ciut Ci to powie
Ja miałem i wywaliłem po pół roku użytkowania o ile można nazwać to użytkowaniem

To i tak długo, ja wywaliłem swoje czerwone valteki po miesiącuPieterB pisze: valteki to kibel każdy znający się choć ciut Ci to powie
Ja miałem i wywaliłem po pół roku użytkowania o ile można nazwać to użytkowaniem
Na mieszalnikowej 14 miasto i ok 11/12 po wsiach bo trasa tego sie nie nazwie ,teraz na sekwencji miasto ok 20 ,trasa 14,5 ale wtryski padnięte ,jak w końcu będą założone nowe to napisze póki co czekam na nie ponad tydzień. .Astronis96 pisze:Ile Ci to spali LPG na 100km, min/max?
tak to już jest z mechanikamiJankes1614 pisze:czeka mnie jeszcze próba ustawienia zapłonu I rozrządu bo mechanik zrobił wszystko na odpie***l
może, ale niekoniecznie.Jankes1614 pisze:i mam jeszcze do ogarnięcia temat dlaczego auto podczas jazdy jak wrzucam na luz lub przytrzymam na sprzeglo spada z obrotami do minimum lub nawet gaśnie co mnie irytuje .. obstawiam przepływomierz
Rozrząd ustawiony ,zapłon tez z pomocą złotej rączki ojca bo inaczej to kaplicaPieterB pisze:tak to już jest z mechanikamiJankes1614 pisze:czeka mnie jeszcze próba ustawienia zapłonu I rozrządu bo mechanik zrobił wszystko na odpie***lmoże, ale niekoniecznie.Jankes1614 pisze:i mam jeszcze do ogarnięcia temat dlaczego auto podczas jazdy jak wrzucam na luz lub przytrzymam na sprzeglo spada z obrotami do minimum lub nawet gaśnie co mnie irytuje .. obstawiam przepływomierz
Przed wymianą rozrządu też tak było?
zgodne z procedurą dla abk?Jankes1614 pisze:zapłon tez z pomocą złotej rączki ojca
dają radę, sam je posiadam zresztą pisałem w poscie wyżejJankes1614 pisze:,jakieś opinie o nich ?
może być sporo rzeczy najlepiej udać się na kompaJankes1614 pisze:a może dodatkową wina leży w tym ze dostaje za duża dawkę paliwa ? Może sonda lambda ?
Najlepiej by było ,w piątek mam wolne i jadę do gazownika ostatecznie zamknąć temat wtryskowPieterB pisze:zgodne z procedurą dla abk?Jankes1614 pisze:zapłon tez z pomocą złotej rączki ojca
Niestety bardziej intuicyjnie ,ojciec fanatyk TDI ,na benzynę to się pieni hehe ale i słabo się zna ;-/dają radę, sam je posiadam zresztą pisałem w poscie wyżejJankes1614 pisze:,jakieś opinie o nich ?![]()
Tak było pisanedziękuję
może być sporo rzeczy najlepiej udać się na kompaJankes1614 pisze:a może dodatkową wina leży w tym ze dostaje za duża dawkę paliwa ? Może sonda lambda ?
Odcinki hmm najpierw praktycznie ze 40 km na raz jeździłem sobie po mieście ,potem trochę do pracy ok 3 km ,a i sporo to podjazd na miasto itd ,trochę się pokręcic ale krótke odcinkiPieterB pisze:temat o spalaniu jest możesz luknąć tam ale obawiam się że spalanie w mieście 12 l lpg to tylko życzenieJankes1614 pisze:Jakie spalanie mają wasze abk ? W podobnym trybie ?
jakie odcinki pokonujesz?
to ciężko będzie zejść do tych 12lJankes1614 pisze:Odcinki hmm najpierw praktycznie ze 40 km na raz jeździłem sobie po mieście ,potem trochę do pracy ok 3 km ,a i sporo to podjazd na miasto itd ,trochę się pokręcic ale krótke odcinkiPieterB pisze:temat o spalaniu jest możesz luknąć tam ale obawiam się że spalanie w mieście 12 l lpg to tylko życzenierJankes1614 pisze:Jakie spalanie mają wasze abk ? W podobnym trybie ?
Mimo wszystko trochę mnie uspokoiłeś, ciągle myślałem gdzie jeszcze szukać przyczyny i czy sie nic nie stanie ,wcześniej poprzedni gazownik po przekladce lpg ustawił ciśnienie ok 1.5 i zaczęły się zawory odzywaćPieterB pisze:to ciężko będzie zejść do tych 12lJankes1614 pisze:Odcinki hmm najpierw praktycznie ze 40 km na raz jeździłem sobie po mieście ,potem trochę do pracy ok 3 km ,a i sporo to podjazd na miasto itd ,trochę się pokręcic ale krótke odcinkiPieterB pisze: temat o spalaniu jest możesz luknąć tam ale obawiam się że spalanie w mieście 12 l lpg to tylko życzenier
A no 12 litrów było by superPieterB pisze:Jankes1614, sprawdzę spalanie u siebie bo akurat teraz jeżdżę po mieście jak sobie zatankuje do pełna. Ale wiem że mój na trasie bo tak do tej pory latałem spala 9-10 zależy od stylu jazdy. Także jak widzisz 12 w mieście to była by rewelka. Trzeba pamiętać że konstrukcja silnika nie jest najmłodsza ale za to baaardzo wytrzymała
Potrzebuje całego zderzaka bo mój jest w opłakanym staniePrzemas80 pisze:Nie ma czegoś takiego jak zderzak v6 zmieniasz tylko listwy z wersji v6 własnie z miejscem na kierunek i halogen,kierunkowskazy przekładasz kabelek z oprawką na dół ,a halogeny no cóż trzeba robić instalacje i przyciski w środku zamontować także szukaj listw powodzenia.
link do aukcji
http://allegro.pl/audi-80-b4-v6-listwa- ... 03813.html