Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4] element klamki bagaznika avant kombi

ODPOWIEDZ
helbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4] element klamki bagaznika avant kombi

Post autor: helbas » 09 sie 2016, 17:29

Obrazek

Witam
Pekla mi klamka bagaznika dziwne prawda :-) dokladnie peklo mi glowne ciegno napinajace proby wstawiania drucikow i klejenia zdawaly egzamin do chwili montazu i pierwszego otwarcia klapy.. jest to uszkodzone w takim miejscu na ktore dziala duza w sumie najwieksz s sila i niestety w gre wchodzi tylko wymiana. Klamki na allegro itp to za duzy koszt 300zl w okolicy nigdzie nie maja takich klamek. Widzialem po zdjeciach ze pekaja one w roznych miejscach
I moje pytanie

Czy ktos z was posiada moze uszkodzona klamke w innym miejscu a takie ciegna jak wyzej w linku pozostalo cale ?

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 09 sie 2016, 19:08

helbas pisze:Czy ktos z was posiada moze uszkodzona klamke w innym miejscu a takie ciegna jak wyzej w linku pozostalo cale ?
ale to co w sumie chcesz wiedzieć bo chyba nie kumam pytania? kupić chcesz? jeśli tak to do działu kupię zapraszam.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 09 sie 2016, 20:03

helbas pisze:Czy ktos z was posiada moze uszkodzona klamke w innym miejscu a takie ciegna jak wyzej w linku pozostalo cale ?
Nie sądze żeby ktoś posiadał uszkodzoną w innym miejscu ,bo ta klamka psuje się zawsze w tym samym miejscu ,zmeczenie materiału i niezbyt przemyślana zbyt słaba konstrukacja i pęknie kazdemu po podobnej ilości otwarć klapy ...mi też padła ,ale o klejeniu nawet nie pomyśłałem ,bo nie ma opcji żeby wytrzymało ...przewiercone wiertłem 3mm i przestrzelone długą śrubką z nakrętką ...dodatkowo po "zbadaniu pacjentki "stwierdziłem że ptrzyczyną pękania tego elementu jest zbyt mocna spreżyna ,która powoduje dużo większy opór dla tej pękniętej dzwigni ,niż opór mechanizmu samego zamka ,tak więc spręzyna została "odprężona" żeby nie stawiała takiego oporu i tak naprawiona klamka ,działa już od przeszlo roku ,a bagażnik otwieram kilka ,a czasem kilkanascie razy dziennie
Ostatnio zmieniony 09 sie 2016, 20:37 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.

helbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: helbas » 09 sie 2016, 20:37

Sproboje przewiercic na wylot i zastososowac srubke w sumie gorzej byc nie moze....i pewnie skonczy sie na kupnie innej tylko takie drogie ze szok....
A od sedana jest inny mechanizm ? Czy podejdzie ?

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 09 sie 2016, 20:39

helbas pisze:A od sedana jest inny mechanizm ? Czy podejdzie ?
a widziałeś kiedyś taką klamkę w klapie sedana ? ;-) ...tam jest "przycisk " w którym nie ma się co popsuć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl