[80 b4] element klamki bagaznika avant kombi
[80 b4] element klamki bagaznika avant kombi
Witam
Pekla mi klamka bagaznika dziwne prawda dokladnie peklo mi glowne ciegno napinajace proby wstawiania drucikow i klejenia zdawaly egzamin do chwili montazu i pierwszego otwarcia klapy.. jest to uszkodzone w takim miejscu na ktore dziala duza w sumie najwieksz s sila i niestety w gre wchodzi tylko wymiana. Klamki na allegro itp to za duzy koszt 300zl w okolicy nigdzie nie maja takich klamek. Widzialem po zdjeciach ze pekaja one w roznych miejscach
I moje pytanie
Czy ktos z was posiada moze uszkodzona klamke w innym miejscu a takie ciegna jak wyzej w linku pozostalo cale ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie sądze żeby ktoś posiadał uszkodzoną w innym miejscu ,bo ta klamka psuje się zawsze w tym samym miejscu ,zmeczenie materiału i niezbyt przemyślana zbyt słaba konstrukacja i pęknie kazdemu po podobnej ilości otwarć klapy ...mi też padła ,ale o klejeniu nawet nie pomyśłałem ,bo nie ma opcji żeby wytrzymało ...przewiercone wiertłem 3mm i przestrzelone długą śrubką z nakrętką ...dodatkowo po "zbadaniu pacjentki "stwierdziłem że ptrzyczyną pękania tego elementu jest zbyt mocna spreżyna ,która powoduje dużo większy opór dla tej pękniętej dzwigni ,niż opór mechanizmu samego zamka ,tak więc spręzyna została "odprężona" żeby nie stawiała takiego oporu i tak naprawiona klamka ,działa już od przeszlo roku ,a bagażnik otwieram kilka ,a czasem kilkanascie razy dzienniehelbas pisze:Czy ktos z was posiada moze uszkodzona klamke w innym miejscu a takie ciegna jak wyzej w linku pozostalo cale ?
Ostatnio zmieniony 09 sie 2016, 20:37 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.