Najlepiej czerwonyathek pisze: i wlej litr Miksolu takiego ze stacji za 10 zł..
[B3 1.6 RA/SB] wymiana wtrysków
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
co ma wypłukać motor na amen ?? płukanie silnika nie szkodzi. Co do ciśnienia trochę mało znaczy żeby nie zapalał się czujnik i brzęczyk musi mieć 1,8 ciśnienia. A jeśli na nie rozgrzanym miał 2 to na gorącym raczej ma mniej. Moja b3 przy obrotach ma 5 ( mierzyłem bo włączał się brzęczyk ale winny był przekaźnik bo zapalał się nawet bez obrotów ) na wolnych koło 1 może kwestia pompy.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Olej ok ale nie miksol czy inne wynalazki. Jak chcesz coś lać to poczytaj o olejach dodawanych do paliwa które nie pozostawiają syfu. Ja od kilku lat dolewam do każdego tankowania olej do dwusuwa ale z Liqui Moly o oznaczeniu 1052. Za litr wychodzi 38zł co przy mojej jeździe wystarcza na rok. Jest to olej polecany na wielu forach. Dolewasz go 4-5ml na litr paliwa.
Moksolu to bym nawet do kosiarki nie zalał...
Moksolu to bym nawet do kosiarki nie zalał...
- dzikx
- Forum Audi 80
czy płukałeś i zmieniałeś olej ?? tak trochę kosztowna sprawa ( możesz zalać gulf 10w40 4l ok 60zł + filtr ok 20 zmieścisz się w 100 ) mówię znów niektóre oleje mają dodatki do płukania silników i szybko się kończą zwłaszcza po zmianie z jakiegoś badziewia, też są liczne podróbki gdzie przy wyższych temp zużywają się i potem grają szklanki.
- dzikx
- Forum Audi 80
ciśnienie oleju mierzyłeś na ciepłym silniku ?? olej się nie pali ani nie załącza się brzęczyk powyżej 2tyś obr ? Możesz nagrać ten dziwięk jakoś ? Kiedyś spotkałem się z grającym natryskiem cylindra. auto miało wszystko zmienione ( sporo kasy ale chłopak chciał ) a wystarczyło zmienić natrysk oleju na cylinder.
Jak się dobrze zagrzał silnik, to było na wolnych obrotach tak ok. 0.85 bar. przy 2 tyś miał ok. 1,8 bar. Na głowicy nie mierzyłem, tylko na obudowie termostatu olejowego. Jest tam zaślepka i po odkręceniu tam założyłem manometr. Pewnie przy głowicy będzie mniej, ale dostęp jest tam nieciekawy i nie mogłem odkręcić korka.