[2.0 ABK + LPG] Czarny nagar na swiecach i wiecej pali
Spadków mocy nie czuc własnie. Auto kuleje tylko ponizej 1800 obr. Powyzej jest w swietnej kondycji.Dynamicznie przyspiesza. W tamtym roku na lpg w niemczech bez problemu 210 km/h złapałem wiec mysle ze silnik jest jeszcze zdrowy.Dodam ze auto szarpie juz od 3 lat najgorzej ruszanie na 1 biegu ale w koncu chce to naprawic bo ja umiem płynnie ruszac juz ale moja dziewczyna niestety nie. Na gazie auto zrobiło dopiero 60.000 km. na liczniku ma 205.000 przejechane. W sobote zmierze kompresje i dam znac co wyszło.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
jamal012, wybacz ale tak okopcone świeca oznaczają że nie wszystko jest w porządku, a prędkość 210 to i dużo słabsze silniki osiągną przy odpowiednim dystansie i odpowiedni długiej skrzyni i to nie jest metoda na sprawdzanie silnika.
a sam napisałeś że
a sam napisałeś że
a mój dla przykładu byś miał porównanie, wziął no może 1,5-2 l na 50/55 tyś kmjamal012 pisze:ITak oleju tez lubi sobie wziąść w ciagu 15.000 dolewam jakies 2-3 litry
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
nie, to są dane z przed remontujamal012 pisze:Kolego a tobie tak mało bierze oleju od zawsze czy moze robiłes juz cos w silniku w nim ?
Remont przeszedł na wiosnę ale od tego czasu dolałem może 100 ml na jakieś 10/12 tyś
A takich świec okopconych to jeszcze u siebie w żadnym aucie nie miałem a kilka ich miałem.