Sam sobie odpowiadasz na pytanie.patrzyłem na szczotki i jedna wystaje z 4mm może 3mm
[inne] regulator napięcia objawy
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
1.9 TDI 1Z brak ladowania
Mam nastepujacy problem: odpalalem dzisiaj rano samochod, bylo okolo -7. Swiece szybko sie nagrzaly i samochod zaskoczyl od razu; jezdzilem sobie normalnie od okolo 3:00 do 8:30 i nie bylo zadnego problemu. W trasie mialem dosc ostre hamowanie(zalaczyl sie ABS), po ktorym zaczela delikatnie migac kontrolka ladowania na wlaczonym silniku. Dodam, ze nie zniklo wspomaganie ani nic z tych rzeczy. Zaczely rowniez delikatnie falowac obroty na biegu jalowym - takie jakby chwilowe podbicia z 900 do 1000 obrotow i tak w kolko. Przy jezdzie powyzej 2000 obrotow kontrolka migala jasniej. Bedac pod domem okolo 10:00(a wiec jezdzac juz okolo 1,5h z tym problemem) zapalila sie rowniez kontrolka ABS. Zgasilem samochod i sprobowalem go odpalic ponownie, jednak rozrusznik ledwie krecil - tak jaknby wyladowal sie calkiem akumulator. Odczekalem jakies 5 minut i udalo sie normalnie odpalic - kontrolka ABS zgasla, jednak ladowanie swiecilo sie dalej. Dodam, ze wszystkie paski zostaly wymienione okolo 6000 kilometrow temu na Contitech. Sprawdzalem paski ale nie wyglada na to, zeby jakis byl luzny. O co moze chodzic?
Pozdrawiam
Bartek
Pozdrawiam
Bartek
- białaperełka
- Forum Audi 80
Hej, widzę że znalazłam identyczną usterkę która zdarzyła mi się również. Tylko że ja zamoczyłam wnętrze prawego przedniego nadkola i od tamtej pory mam problem. Kontrolki temperatury i wspomagania migają a kontrolka ładowania się świeci. Ja jako baba średnio się znam więc oddałam to do elektryka. Wymienił regulator, szczotki i po 4 dniach problem znowu zawitał tylko że już na stałe, bo przed naprawą zaświeciły się raz na kilka minut i gasły. Zaczęło sie to dziać gdy oczywiście na dworze zrobiło sie wilgotno i pada deszcz. Może to przez wilgoć dochodzi do zwarcia.
- białaperełka
- Forum Audi 80
Witam podepnę się pod temat w mojej babci dziś zaświeciło ładowanie jechałem na 2 powyżej 3 tyś obrotów pościłem nogę z gazu zgasło i na postoju tez tak jest powyżej 3 tyś to ładowane zaświeca i nie ląduje poniżej 3 tyś ładowane powraca i kontrolka gaśnie. 40 tys km temu był regenerowany alternator.