Jarewa, myślisz, że to nie wina uszczelki?
to skąd twarde węże i syf w zbiorniku?
[B4 1Z] czyżby uszczelka pod głowicą?
-
- Forum Audi 80
Twarde - Mianowicie takie które da się bez użycia większej siły ścisnąć, a zazwyczaj chodzi o ten gruby wąż co leci z głowicy do chłodnicy. Nagrzewnica od tak się nie zasyfi, tylko trochę czasu to zajmuje, można spróbować odłączyć ją i jakimś środkiem wyczyścić. A jeśli ogrzewanie działało sprawnie i nagle zaczęło coś tam się dziać to daremne będzie jej czyszczenie.
Odświeżam stary temat.
U mnie o taka sytuacja:
Zbiorniczek czysty, oleju nie przybywa, grzeje w środku normalnie. Będę się brał za wymiane tego wężyka, bo u mnie dodatkowo ma jakieś dziwaczny (nieoryginalny? ) zacisk, który nie ejst regulowany śrubką. Czy może lekko go upierniczyć nożykiem na końcówce i tak wcisnąć, bo sparciał tylko na końcu?
Czy warto na coś jeszcze zwrócić uwagę przy okazji?
U mnie o taka sytuacja:
Nie wywala aż tak, żebym musiał luzować nakrętkę zbiorniczka, no ale dolewać raz na jakiś czas muszę.Tomiturbo pisze:ciśnienie wywala płyn nawet z pod węża powrotnego przy zbiorniczku mimo bardzo dobrego zamocowania. Poluzowałem nakrętke zbiorniczka i dzięki temu da się gdzieś dojechać.
Zbiorniczek czysty, oleju nie przybywa, grzeje w środku normalnie. Będę się brał za wymiane tego wężyka, bo u mnie dodatkowo ma jakieś dziwaczny (nieoryginalny? ) zacisk, który nie ejst regulowany śrubką. Czy może lekko go upierniczyć nożykiem na końcówce i tak wcisnąć, bo sparciał tylko na końcu?
Czy warto na coś jeszcze zwrócić uwagę przy okazji?