[80 B4 ABT] Nie działa centralny zamek
Witam, mam problemik z moim centralnym zamkiem. Poniżej krótka specyfikacja.
Centralny raz działa raz nie, czasem otworzy się kluczykiem od strony pasażera, pochodzi parę dni potem znów awaria. Pompka jest sprawna. Moje pytanie brzmi następująco: co powinienem sprawdzić ,czy gdzie należy zacząć szukać usterki? Na sam początek wymieniłem bezpiecznik pod maską ale nic nie dało . Nakierujcie mnie proszę, od czego zacząć,co rozkręcić, gdzie otworzyć czy co polutować. Najlepiej jeszcze ze zdjęciami bądź jakimiś schematami.
Dziękuję serdecznie z góry za pomoc, klubowicze !
Pozdrowionka
Centralny raz działa raz nie, czasem otworzy się kluczykiem od strony pasażera, pochodzi parę dni potem znów awaria. Pompka jest sprawna. Moje pytanie brzmi następująco: co powinienem sprawdzić ,czy gdzie należy zacząć szukać usterki? Na sam początek wymieniłem bezpiecznik pod maską ale nic nie dało . Nakierujcie mnie proszę, od czego zacząć,co rozkręcić, gdzie otworzyć czy co polutować. Najlepiej jeszcze ze zdjęciami bądź jakimiś schematami.
Dziękuję serdecznie z góry za pomoc, klubowicze !
Pozdrowionka
żeby nie otwierać nowego tematu podpinam się pod tym mam taki problem przed zmiana drzwi tak nie robiło co jakiś czas gdy otwieram od strony kierowcy otwieraja sie tylko te drzwi a gdy pociagne za klamke zapalaja sie awaryjne światła nieda sie otworzyć reszte drzwi i auto nie odpala dopiero po odpięciu klemy to sie uspakaja dla tego musze uważać czy sie otworzyły wzystkie drzwi jak nie musze iść do drzwi pasarzera i otwiera reszte normalnie i jest ok wtedy... pomocy co to może być
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
Witam.
Nie będę pisał nowego tematu.
Moj pacjent to 80b4 94' z ori centralnym pneumatycznym i dokladanym alarmem.
Mam taki problem ze centralny czasem dziala czasem nie [juz mowie o dzialaniu z kluczyka, omijam temat alarmu]
Sprawa wygląda tak, że gdy działa pompka, to działa tez np lampka wnętrza po otwarciu drzwi. Jednak gdy ona sie nie wlacza po otwarciu, to wtedy nie dziala centralny. Czasem dziala ale jakoś dziwnie, przerywa, miga lub nie swieci pelnia swiatla.
Mam wrazenie ze jest to wina jakiegos sterownika, bo zaleznosc gdy dziala lampka wnętrza po otwarciu drzwi to dziala tez centralny, jak nie jedno to i drugie nie dziala.
Powiedzcie co sprobowac podmienic, mam druga 80 94' na placu na części więc nie ma problemu z tajlami, oczywiscie ona ma sprawny centralny ori
Nie będę pisał nowego tematu.
Moj pacjent to 80b4 94' z ori centralnym pneumatycznym i dokladanym alarmem.
Mam taki problem ze centralny czasem dziala czasem nie [juz mowie o dzialaniu z kluczyka, omijam temat alarmu]
Sprawa wygląda tak, że gdy działa pompka, to działa tez np lampka wnętrza po otwarciu drzwi. Jednak gdy ona sie nie wlacza po otwarciu, to wtedy nie dziala centralny. Czasem dziala ale jakoś dziwnie, przerywa, miga lub nie swieci pelnia swiatla.
Mam wrazenie ze jest to wina jakiegos sterownika, bo zaleznosc gdy dziala lampka wnętrza po otwarciu drzwi to dziala tez centralny, jak nie jedno to i drugie nie dziala.
Powiedzcie co sprobowac podmienic, mam druga 80 94' na placu na części więc nie ma problemu z tajlami, oczywiscie ona ma sprawny centralny ori
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
Ooo dzięki za trop. Przełożę dzisiaj pompkę z drugiej 80'tki i sprawdzę, jak bedzie ok to zostawiam, a starą dam do znajomego moze cos zrobi z niej tak samo mialem z sterownikiem el szyb pod deska, wystarczyło przelutować go [zimne luty byly] i wszystko działa jak należy
[ Dodano: 2015-10-16, 09:15 ]
Awaria znaleziona. Dostała się woda, gąbka osłaniająca pompkę zamokła, do tego ktoś dołozył worek celem zabezpieczenia, ale był dziurawy i stała woda.
Asekuracyjnie wrzuciłem pompkę od drugiej mojej 80'tki i wszystko działa jak należy, włącznie z lampką oświetlenia wnętrza <ok>
[ Dodano: 2015-10-16, 09:15 ]
Awaria znaleziona. Dostała się woda, gąbka osłaniająca pompkę zamokła, do tego ktoś dołozył worek celem zabezpieczenia, ale był dziurawy i stała woda.
Asekuracyjnie wrzuciłem pompkę od drugiej mojej 80'tki i wszystko działa jak należy, włącznie z lampką oświetlenia wnętrza <ok>
- davidpolska
- Forum Audi 80
koledzy mam problem. Kupiłem drugą 80 1.8 pm z LPg 1991R. i chce do swojej przełożyć centralny zamek i wspomaganie. Ja mam 1.8 NE. Chodzi o to że centralny w PM zamyka i odmyka wszystkie dzwi i bagażnik tylko od strony pasażera. Od kierowcy zero reakcji. Pomoże ktoś. Nie ruszałem jeszcze bo zimno. Czekam na plusowe temp. I druga sprawa w tej PM gość wypiął nagrzewnice i nie ma cieplego powietrza. Chodzi tylko wentylator i nie podnosi się wskazuwka od temp. Tzn dojdzie do kropki na początku i tyle. Wydaje mi się że brak nagrzewnicy nie wpływa na wyświetlanie temp. Tak mi się wydaje. Czekam na odp mądre głowy.
- davidpolska
- Forum Audi 80
koledzy przyszło trochę ciepla chce ten zamek przełożyć centralny. I teraz pytanie. Robił ktoś coś podobnego. Czy trzeba przekładać wszystko razem z zamkami? Zdjąłem na razie pulke pod kierownica i jest tam sterownik dokładany z pilota ale i tak nie działa z pilota i nie działa otwierani i zamykaniee od kierowcy. Ściągnołem boczek od kierowcy i ściągłem kostke niebieską i jest tam 3 kable. Jak je sprawdzić.?Pomoże ktoś z ogarnieciem tego. Od pasażera odmyka i zamyka wszytkie drzwi. Ale pilot i tak nie działa.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- davidpolska
- Forum Audi 80
doszłem czemu nie zamyka i nie otwiera od kierowcy. Z gumie łączącej drzwi był pęknięty kabel. Po zlutowaniu działa już od kierowcy zamykanie i otwieranie. Ale z pilota dalej nie działa. Centralka dołożona. I teraz powiedzcie co to jest na zdjęciach. Jak ściągałem pułke nad nogami to do niej były zaczepione trzy kostki. Ja w swoim NE tego nie mam. Co to jest ? I druga sprawa z tej centralki dołożonej dwa pomarańczowe kable idą do takiej żółtej kostki. Co to ma na celu. Jak odepne kostki od centralki jedna jest podłużna, druga wąska to centralny nawet z kluczyka nie działa. Jak to rozpracować.
- davidpolska
- Forum Audi 80