Witam.
Odświerze troche kotleta.
Nie moglem dzis po pracy odpalic auta.Pompy nie było slychac,wiec odpalilem na samym gazie
i dokulalem sie na chate (ok 25 km)
w pierwszej kolejnosci chcialem sprawdzic czy napiecie dochodzi do pompy.
wyjąłem wtyczke i podpielem miernik pod brązowy i żółto zielony przewod i po przekreceniu stacyjki zadne napiecie sie nie pojawiło,
wybebeszylem pompe i w domu podpiolem ja bezposrednio pod aku. i cos tam cykło ale nie pracowala wiec zecz chyba jasna ...zatarta,bo podpiolem ja na ulamek sekundy ale z przewodu dym polecial.Wiec jesli byla zatarta a prad dalej do niej płynął czy cos jeszcze dalej nie poszło sie dymac
I tu mam pytanie. Czy ta pompa ma jakies zabezpieczenie w bezpiecznikach lub cos?
Przekaznik slychac wiec chyba jest ok. jutro lece szukac nowej pompy ale co robic jesli okaze sie ze dalej nie pracuje. I jaki zamiennik proponujecie u siebie miałem zamontowane taka
Bosch 0 530 453 512 , 8A0 906 091F
Dzieki za wszelka pomoc.
[B4 V6 all] Wymiana pompy paliwa
Super opis na pewno bardzo pomoże, zastanawiam się czy ja też powinienem od razu pompę paliwa wymienić?mam takie objawy że zapale auto na benzynie i po paru sekundach gaśnie,ponownie nie mogę odpalić. Ale po dłuższej przerwie koło godziny znowu mogę odpalić i od razu sobie przeskakuje na gaz żeby jeździć,czy jak by pompka paliwa była spalona to mógłbym odpalać co jakiś czas auto na paliwie. Zastanawiam się nad filtrem paliwa czy to raczej oznaka resztek sił pompki paliwa(nie słyszę pompki jak to było wcześniej kiedy wszystko działało ale kolega słyszał w bagażniku mały szum jak przekręcałem stacyjkę)...pozdrawiam wszystkich,a stronka jest super i bardzo pomocna.
Re: [B4 V6 all] Wymiana pompy paliwa
Witam, mam prośbę , czy ktoś może wymieniał pompkę paliwa w 80 Coupe 2,3 NG ? U mnie niestety po aż dwóch latach postoju nie działa , wiem moja wina było mało paliwa i auto jest garażowane nie u mnie więc nie mogłem wcześniej go " przepalić " stało się pompka nie odzywa sie po przekręceniu kluczyka , prąd do niej dochodzi , zdemontowałem pokrywę , pływak też został wyjęty na zewnątrz , niestety w żaden sposób nie mogę wyjąć pompki z kosza , kreci się ale nie mogę jej do gory wyjąć , macie moze jakieś zdjecia ,schematy , podpowiedzi ? z góry dziękuje za pomoc ..