[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
Czym pomalować alufelgi?
Witam, kupiłem komplet alufelg 14" do mojej Audi. Są w kolorze srebrnym, chciałbym pomalować je na czarno lub na czarno-grafitowy. Czym najlepiej je pomalować żeby efekt był w miarę trwały i w estetyczny? Jak wychodzą cenowo farby do felg w sprayu i jeśli spray to jaki? Widziałem gume do felg i jakieś inne spraye? A jak cenowo wygląda malowanie proszkowe takich felg? Bo może różnica okaże się niewielka a proszkowo na pewno będzie trwałe...
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dyras pisze:Wejdzie, ale będziesz miał różne naciągi na felgach. Może to wyglądać słabo.
obecnie mam 205/60/15
a jest sens pakować 225/45/17 na przód i 235/45/ 17 na tył?
Pytam o takie rozwiązanie ponieważ opona 215/45/17 wg. wymiarów jest minimalnie mniejsza od seryjnego koła, a ja chce jak troszkę zmniejszyć lukę między oponą a nadkolem
Wiec też powiem z doświadczenia (nie tylko jeśli chodzi o felgi), jeśli wszystko jest przygotowane poprawnie na dobrej jakości produktach nie ma prawa żeby lakier odskoczył pod ciśnieniem wody.jayson pisze:Z mojego doświadczenia z lakierowaniem felg najlepiej wychodzą felgi lakierowane proszkowo. Lakier nie odpryskuje np. od mycia karcherem jak w przypadku lakieru samochodowego.
+1 podpisuje się pod przedmówcą bo to prawda jak wszystko dobrze przygotujesz bez pośpiechu to efekt bardzo długo bez przygód będzie się trzymałMzet pisze:Wiec też powiem z doświadczenia (nie tylko jeśli chodzi o felgi), jeśli wszystko jest przygotowane poprawnie na dobrej jakości produktach nie ma prawa żeby lakier odskoczył pod ciśnieniem wody.jayson pisze:Z mojego doświadczenia z lakierowaniem felg najlepiej wychodzą felgi lakierowane proszkowo. Lakier nie odpryskuje np. od mycia karcherem jak w przypadku lakieru samochodowego.