[b4 2.0 90KM ABT] dziwne zachowanie obrotów
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
a ja tylko dodam sprostowanie, minuta to stanowczo za mało by sonda się nagrzała i zaczęła pracować nie w tych temperaturach. Kiedyś w lecie sprawdzałem u siebie ale już niestety nie pamiętam.olek70 pisze: Ta minuta kopcenia na czarno spowodowana jest tym, że sonda jest zimna.
Pomijam już fakt że nawet jak zimna to silnik nie ma prawa kopcić z powodu przelewania go paliwem.
Dobrze napisałeś o tym lecie. Ja u siebie to minutowe kopcenie na czarno zaobserwowałem tylko zimą i nie przy każdej temp. Latem też tego nie mam. Być może u Ciebie w ABK jest inaczej. W końcu jeżeli chodzi o wtrysk i komputer jest to o wiele bardziej zaawansowane rozwiązanie, niż jakieś tam ubogie ABT.PieterB pisze:a ja tylko dodam sprostowanie, minuta to stanowczo za mało by sonda się nagrzała i zaczęła pracować nie w tych temperaturach. Kiedyś w lecie sprawdzałem u siebie ale już niestety nie pamiętam.olek70 pisze: Ta minuta kopcenia na czarno spowodowana jest tym, że sonda jest zimna.
Pomijam już fakt że nawet jak zimna to silnik nie ma prawa kopcić z powodu przelewania go paliwem.