Z każdej benzynowej wersji R4 możesz zakładać.Dafit pisze: Ori używki szukałeś z klekota? Czy mogą być z benzyny?
Lewą mam z TDI , a prawą z 2.0
Właśnie po to jest 4 strony ,żeby czytający mógł sam dojsć do jedynie słusznych wniosków ..a one są oczywiste i nie wiem nad czym sie tu można zastanawiać :shock: Tylko ori poduchy gwarantują komfort .I to możesz uznać za podumowanie 4 stron Osobiscie nie widziałem jeszcze 80 tki ,w której po wymianie poduszek na inne niż ori ,poziom wibracji wewnątrz ,byłby dla mnie akceptowalny .Zawsze jak mam okazję widzieć taką nieszczęsną 80 tke ,po wymianie poduszek,albo nawet tylko jednej , na funkiel nówkę ze sklepu , to idzie się załamać ,bo wibracje w środku są masakryczne .Wtedy od razu zapraszam własciciela do swojej ,gdzie od razu poczuje róznicę ,bo nie każdy ma punkt odniesienia i niektórzy myślą że tak jak u nich ,jest we wszystkich.Na koniec jeszcze raz jako podsumowanie żeby kazdy mający watpliwosci sobie zapamiętał .NOWE PODUSZKI ZE SKLEPU TO ZŁO W CZYSTEJ POSTACI Na pewno lepiej będą się sprawować nawet stare sparciałe ori ,z których wyciekł już olejkrasny_p pisze:Na końcu każdego tematu (albo chcociaz takiego jak ten) powinien być jeden post ,który podsumuje cała dyskusje i nie trzeba wtedy czytać 4 stron i się zastanawiać kto ma racje.
No właśnie, czy na pewno wszystko jedno? Czy nie różnią się one np. twardością? Bo jestem właśnie po wymianie w mojej B4 1,9 TDI jednej z poduch na oryginalną używkę (w dobrym stanie), ale z benzyny i mam wrażenie, że na starej, pomimo, że zużyta, na biegu jałowym "mrowienie" na kierownicy było mniej wyczuwalne...Krzysiek 84 pisze: ↑22 sty 2017, 16:35Z każdej benzynowej wersji R4 możesz zakładać.
Lewą mam z TDI , a prawą z 2.0
Dlatego kupiłem z benzyny Zastanawia mnie natomiast to, że fabrycznie poduchy w wersjach benzyna / diesel różnią się oznaczeniami (mają różne kolory kropek), więc jakaś różnica chyba w nich jednak jest, predysponująca do zastosowania z konkretnym silnikiem... Czy się mylę?Krzysiek 84 pisze: ↑19 cze 2020, 01:17Z benzyny mniej wytłuczona będzie , bo silnik nie wytwarza takich wibracji
W B4 różnice są w silnikowych między wersjami skrzyń manual/automat oraz ilości cylindrów, typ silnika nie ma znaczenia.powolniak pisze: ↑20 cze 2020, 20:34Ps jesli wersje poduszek diesel/ benzyna różnię się oznaczeniami- nie pamiętam czy tak jest - może diesel, upraszczając oczywiście, jest twardszy i trwalszy, a zakładając poduchy z benzyny zyskujemy ciutkę większy komfort kosztem trwałości? czyli 500 000 km zamiast 800 000
Ups... czyli koncepcja inna niż kolegi kilka postów wcześniej:)