Dziekuje
też mam nadzieje że to rozwiąże. A o klakson pytałem nie wiedząc nawet o co pytam, po prostu zobaczylem coś w zderzaku i nie woedziałem co to może być
[ Dodano: 2017-03-18, 20:27 ]
No i troche pogrzebałem ale niestety nie ruszyłem za bardzo, wymieniłem tylko czujnik temperatury chłodnicy. Przepone tegulatora zmieniłem lecz jak przepona trzyma tak sam wtrysk już nie i fontanna leci z wtryskiwacza z góry, zalewa jego wtyczke, co by sygerowało oring ale ten wygląda bardzo dobrze i jest elastyczny, niestety coś tam puszcza, ja mam wrażenie że jak na takie ciśnienie to kedna śrubka to za mało( bo na 1 jest przykrecany
). Oringi sprobuje kupić no ale nie jestem przekonany żto ich wina. Możliwe jest za duże ciśnienie podawane z pompki? No i jak z tym powrotem paliwa? Teoretycznie to spreżarka od lodowki daje rade wtłaczać tam powietrze. Aktualnie samochodzik odpala i da sie jechać ale nie można puścić gazu bo spada do 500 i gaśnie. Probowałem regulować krecac aparatem ale jest to samo, nie trzyma wolnych obrotow. Zdarza sie że zanim zgaśnie to sam wkreca sie na 2000-2500-3000 obr i tak trzyma.
[ Dodano: 2017-03-18, 20:36 ]
Zapomnialem dodać, czy przyczyną tej niechęci do pracy na wolnych obrotach może być urwany czujnik temperatury wody? (Ten przy króćcu przy silniku, ten bardziej od strony zbiorniczka wyrownawczego.)