[B4 1.9 1Z] Różnica między blokiem Passata B4 1z a audi B4 1
[B4 1.9 1Z] Różnica między blokiem Passata B4 1z a audi B4 1
Witam
Mam jeszcze Passata B4 z silnikiem 1z gdzie mam większe turbo i chciałbym je do audi przełożyć a nie chce w ciemno rozbierać. Poza tym mam pompę z AFN, wtryski 0,216, wałek z SDI i kompa z AFN z Passata jeszcze nie założone i czy podejdzie mi to czy muszę kombinować
Mam jeszcze Passata B4 z silnikiem 1z gdzie mam większe turbo i chciałbym je do audi przełożyć a nie chce w ciemno rozbierać. Poza tym mam pompę z AFN, wtryski 0,216, wałek z SDI i kompa z AFN z Passata jeszcze nie założone i czy podejdzie mi to czy muszę kombinować
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Silnik 1z z "poprzeczniaka" nie podejdzie bez rzeżby do auta gdzie siedzi wzdłużnie...brak gwintów w odpowiednim miejscu do przykręcenia łap poduszek ...poza tym inny krztałt miski olejowej...w inną stronę wyjscie z turbiny... komputer z AFN nadaje się tylko do sterownia tubiną ze zmienną geometrią , ma też immo które nalezy adaptować vagiem ,a jak w aucie do którego chcesz go założyć nie bylo immo ,to nie ma opcji adaptacji ,tylko trzeba immo wyłaczyć na stałe w sterowniku ...tyle z grubsza ,w szczegóły nawet nie chce mi się zagłębiać ...jednym slowem ,rzezba ,rzezba i jeszcze raz rzeżbaMam jeszcze Passata B4 z silnikiem 1z gdzie mam większe turbo i chciałbym je do audi przełożyć a nie chce w ciemno rozbierać. Poza tym mam pompę z AFN, wtryski 0,216, wałek z SDI i kompa z AFN z Passata jeszcze nie założone i czy podejdzie mi to czy muszę kombinować
-
- Forum Audi 80
Poszukaj bo był jakiś temat o tym, trzeba rzeźbić z mocowaniem pompy wody z tego co pamiętam ale mogę się mylićjarowlkp pisze:Panowie tak czysto teoretycznie podsumowując, jak rozleci mi się dół silnika w 1z , ( mam klimatyzację ) to bez problemu aplikuje dół od audi a4 bądź paska b5 ahu/afn ?
Przerabiał ktoś temat ?
Na bank w poprzeczniaku, na myśli teraz mam konkretnie golfa3, jest inne mocowanie pompy wtryskowej wraz z alternatorem. Samo mocowanie silnika do poduszek też trza rzeźbić. Dziś doszedł pacjent, zetor z golfa, będzie wkładany do a4b5, dam znać co będzie do przeróbki. Oczywiście przekładka samego słupka
-
- Forum Audi 80
wszystko siada tylko jak sie chce miec osprzet 80-siatki to w bloku trzeba jedna dziure gwintowac pod mocowanie pompy wody... i mocowanie lapy pompy wspomagania bedzie tylkona jednej srubie dokrecona do bloku bo drugiej juz nie maMUNIOR pisze:Silnik tam jest jak w 80 tce ,wzdłużnie wiec nie powinno byc większych problemówMIRON DKL pisze:a do naszych 1Zetów podejdzie bez rzeżby nowsze tdi np z passata b5 audi a4.
z golfa III nawet bym sie za to nie zabieral bo to calkiem inny samochod
-
- Forum Audi 80
potwierszam ze siada z A4 i pewnie z passata b5 ale tam nie bylo chyba 1z?joandaw pisze:Witam przerabiałem temat wszystko cacy mowa o silniku z a4 cos takiego
nie pasuje pompa wody i co za tym idzie wspomagania itd Da sie zrobic lecz nie bez przeróbek
mam pytani z innej beczki troche co myslicie o nowych kole zebatym na wal i jakiej firmy czy szkoda sobie zawracac glowy i szukac uzywanego ori?:)
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80