[ Dodano: 2017-06-30, 07:24 ]
To jest na pewno ten pasek? Wśród wpisanych modeli nie ma tam Audi 80?Krzysiek 84 pisze:kozdromen pisze: Jakiej firmy kupić?
[url=https://images81.fotosik.pl/666/624069ccad16026fmed.jpg]Obrazek[/URL]
To jest na pewno ten pasek? Wśród wpisanych modeli nie ma tam Audi 80?Krzysiek 84 pisze:kozdromen pisze: Jakiej firmy kupić?
[url=https://images81.fotosik.pl/666/624069ccad16026fmed.jpg]Obrazek[/URL]
Na pewno CT 945 ,a nie ma w spisie że do 1 z bo dedykowany do 1,9 tdi z pompą wtryskową o wyższych 37mm sprężynach tłokortozdzielacza ,niż w naszych ori pompach gdzie są sprężyny 34mm .Kto kręcił kołem pasowym pompy z 37 mm sprężyną i z 34 mm ,wie że róznica w oporze da się wyrażnie wyczuć ,stąd niby mocniejszy pasek CT 945 .Ale Jest dokładnie taki sam jak CT 867 i ma 137 zębów .CT 945 mimo ze zewnętrznie identyczny jak CT 867 jest droższy o ok.20zł ,więc powinien być deko wytrzymalszykozdromen pisze:To jest na pewno ten pasek? Wśród wpisanych modeli nie ma tam Audi 80?
Musialeś mnie żle zrozumieć ...napinacz to łożysko ,wiec nic się tam nie rozciaga i nie może powodować przeskakiwania paska .Mój napinacz "śmiaga "już drugi pasek ,ma przeszło 100tys przebiegu i ma się nadal dobrze .U ciebie był rozciągnięty na maxa pasek rozrządu ,tak ze napinacz przy napinaniu bez większego oporu dawał się przekręcić wkoło , a tak byc nie powinno i to rozciągnięty pasek powoduje przeskakiwanie rozrządu .Wymień wiec sam pasek skoro rolki są "świeże " .Markowe rolki bez problemu wytrzymają dwie wymiany paska .Mówiłem że masz ten pasek wymienić jak najszybciej ,bo jest tak rozciągniety że na bank znowu przeskoczy ,a ty przejechałeś 1500km i paska nadal nie wymieniłeśkozdromen pisze:Coś MUNIOR mówił, że napinacz jest wyrobiony
A zamiast opowiadać wydumane historie o " dobrym i nie rozciagnietym pasku ",ustawił ci któryś z tych "znafców " rozrzad na znaki i pokazywał że wtedy wchodzi blokokada w koło pompy wtryskowej ,tak jak ja ci pokazywłem ? Wątpie ...a tylko tak można udowodnić że rozrzad jest ustawiony jak powinien ... gadać to sobie kazdy może co chce ,tu zamiast głupiej gadki wystarczy opierać się na faktach ,czyli ustawić rozrzad na znaki i sprawdzić . Pokazywałem ci jak sprawdzić czy jest przestawiony i nie potrzeba do tego komputera ... nie trzeba też jezdzić do "znafców"od 7 bolesci ,którzy nawet nie raczą ustawić i sprawdzić rozrzadu na znakach ,że nie wspomnę już o tym ,że nie mają czym sie podpiać i sprawdzić że poczatek wtrysku jest poza zakresem ...od takich "znafców" trudno wymagać jakiejś konkretnej wiedzy, bo niewiedzą nawet podstawowych rzeczy ,czyli tego że silnik tdi jak już odpali ,to komputer jest w stanie skorygować nawet mocno przestawiony pocżatek wtrysku ,dlatego też jak już odpali ,to jezdzi w miarę normalnie ...ale jacy "znafcy" taka diagnoza ...pasek masz rozciagnięty tak ,że bardziej się nie da ,widziałem takie paski nie raz i zwykle poprawiałem jak u ciebie przeskaczony rozrząd z tego powodu ,z zaleceniem natychmiastowej wymiany paska .Pokazywałem ci że napinacz można przekręcić wokoło ,czego przy nowym pasku nie da się zrobić ,dlatego przeskakuje rozrzad i będzie przeskakiwał i nie ma tu żadnej "spieprzonej roboty " tylko po prostu gównianej jakości pasek rozciągnał się zbyt szybkokozdromen pisze:serio brak mi słów już. No bo auto jeździ normalnie i ma moc, a każdy z nich mi wpiera, że wszystko jest ok z paskiem i nie jest wcale przestawiony.
Panie Kolego ,pisałem wyraznie na PW że PASKÓW ROZRZADU NIE WYMIENIAM NIKOMU ,BO NIE ZAMIERZAM NADZIAĆ SIĘ NA MINĘ PO JAKIMŚ IDIOCIE ,TAK JAK KIEDYŚ SIĘ NADZIAŁEM PRZY TAKIEJ ROBOCIE ,W POSTACI OBROBIONYCH ŚRUB KOŁA PASOWEGO ,KTÓRE NIE DAŁY SIĘ ODKRĘCIĆ INACZEJ JAK MŁOTKIEM I PRZECINAKIEM Z ROZBIERANIEM CAŁEGO PRZODU I ODKRĘCANIEM CHŁODNICY WŁACZNIE ...gdzie straciłem na to cały dzień i od tamtej pory powiedziałem sobie nigdy więcej wymiany żadnych pasków ...także należy to uszanować ...na PW masz nr .tel do kolegi który pewnie chętnie ci to zrobikozdromen pisze:Panie Kolego nie chciał mi Pan pomóc drugi raz zmienić ten pasek więc szukam w miarę swoich możliwości..