Jak dokręciłeś do końca ,urwała się i nie cieknie ,to zostaw ją w świetym spokoju ...też mi sie urwała przy dokręcaniu i nawet nie pomyślalem żeby się jej czepiać ...doszła do końca i gitara ,nikt nigdy nie bedzie jej musiał wykręcać bo i po cojarowlkp pisze:z wykręceniem nie będzie problemy tylko pytanie czy to jest tylko zwykła śruba z wejściem na imbusa , czy jakaś np. z membraną na końcu lub inne ustrojstwo i po wykręceniu jej nic się nie rozsypie i itd.?
[80 B4 1.9TDI 1Z] Korektor siły hamowania
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
dzięki Panowie za słowa otuchy , jutro mam przegląd i przy okazji wyjdzie czy czasem tył lepiej nie hamuje od przodu jak się okaże ze lepiej to będę musiał popuścić bo nie mam w niej ABS i można się przejechać zimą po mimo ze tą ABT z podtlenkiem LPG mało jeżdżę to chciałbym aby była w 100% sprawna i pewna , tak jak moja 1z która praktycznie nie stygnie
Ja właśnie wstawiłem takie, działają, ale jak tego nie wiem Uważam, że lepsze takie niż wywalenie całkiem korektora. To przynajmniej dławi przepływ na tył.
https://i.imgur.com/pZbbxxd.jpg
https://i.imgur.com/pZbbxxd.jpg
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
niektóre szmelcwageny nie miały fabrycznie, moja dwuja nie miała i przy hamowaniu w zakręcie blokowało jedno tylne koło w zależności od łuku lewe prawe, ale może inne pompy miały że tyłu normalnie nie blokowało. Przy abs to nie dopuści do tego ale ograniczy lekko hamowanie. Niestety ciężko o sprawny korektor jak i dobrze ustawiony, bo zapychają się obudowa utlenia się i ciekną. Osobiście bym zostawił go jak był, miałem w rekach ibizę gdzie z uszkodzonym co hamulec do podłogi dupa bokiem już od 40km/h