[B4 2.8 AAH] Jak ściągnąć miskę olejową
-
- Forum Audi 80
[B4 2.8 AAH] Jak ściągnąć miskę olejową
Cześć,
zauważyłem że leci mi z uszczelki z pod miski olejowej. Czy ktoś ma instrukcje jak wymienić tą uszczelkę ( są 2? ) poszperałem trochę w necie i wyczytałem, że to wcale takie banalne w tych silnikach nie jest
Może lepiej oddać do mechaniora ile może taka wymiana ew. kosztować?
zauważyłem że leci mi z uszczelki z pod miski olejowej. Czy ktoś ma instrukcje jak wymienić tą uszczelkę ( są 2? ) poszperałem trochę w necie i wyczytałem, że to wcale takie banalne w tych silnikach nie jest
Może lepiej oddać do mechaniora ile może taka wymiana ew. kosztować?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Tutaj był opis wymiany uszczelki miski w V6: https://audi80.pl/topics75/b4-abc-wy ... t26758.htm
Jak mało cieknie to nie ma sensu bo nawet na nowej uszczelce jest szansa że za kilka tysięcy kilometrów zacznie się lekko pocić bo te silniki tak mają.
Jak mało cieknie to nie ma sensu bo nawet na nowej uszczelce jest szansa że za kilka tysięcy kilometrów zacznie się lekko pocić bo te silniki tak mają.
-
- Forum Audi 80
zrobić raczej musze bo wyciek jest na tyle duży, że po 2-3 dniach postoju pod autem pojawia sie 1-2 krople (płyte pod silnik zdemontowałem ) Nie wiem tylko czy dokładnie leci olej z miski tj uszczelki czy z połączenia silnik a skrzynia. Górę juz mi mechanik uszczelnił uszczelki pod obiema kapami ale nadal cos leci.
-
- Forum Audi 80
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Jak już masz zarzyganą podstawę filtra to na 99% będzie trafiony oring uszczelniający samą podstawę. U mnie AAH wypluł cały olej w 4s jak ten oring strzelił. Uszczelniłem wszystko poza tym właśnie ustrojstwem. Także zabierz się za całość kompleksowo.
Olej pełza po całym silniku. I może lecieć z lewej a zarzygane będzie z tyłu lub z prawej strony.
Olej pełza po całym silniku. I może lecieć z lewej a zarzygane będzie z tyłu lub z prawej strony.
-
- Forum Audi 80
bloku pisze:Jak już masz zarzyganą podstawę filtra to na 99% będzie trafiony oring uszczelniający samą podstawę. U mnie AAH wypluł cały olej w 4s jak ten oring strzelił. Uszczelniłem wszystko poza tym właśnie ustrojstwem. Także zabierz się za całość kompleksowo.
dzieki panowie postaram się to zrobić jeszcze w tym sezonie, choć cabik za kilka dni idzie pod pierzynkę W najgorszym wypadku zrobię to na przyszły sezon... W tym sezonie już wsadziłem 2 tysie w sam silnik rozrząd, olej, termostat itd itd i myślałem że na tym koniec :p :p No ale cóż cabik to i tak zabawka a zabawa kosztuje