[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Zrobiłem tak i faktycznie coś tam podbiło średnie. Przejechałem może z 50 m i z 14 do 15,2 podskoczyło. W zasadzie to są wartości pomijalne bo zużycie paliwa od uruchomienia się nie zmieniało i było 0.0.Szara80tkaTdi pisze: wyzeruj srednie, przjedz kawalek aby zaczelo liczyc, i sie zatrzymaj wtedy srednie bedzie pomalu rosnac
Nadal uważam że to bc nie liczy spalania na postoju. Pewnie przelicza jeszcze sygnał prędkości i stąd ta zmiana średniego spalania.
Zrób korektę to może dokładniej będzie pokazywać
Pytanie, miałem w Cabrio zrobione MC/BC, które działało bezproblemowo. W weekend kupiłem moduł AC/BC i na próbę wsadziłem go w swój licznik i podłączyłem, do AC nie dostałem kostki i na razie nie jest podłączone, a w BC pokazuje mi wszystko oprócz zasięgu kilometrów jakie powinienem jeszcze przejechać. Może mieć to związek z niepodłączonym AC? Ewentualnie w czym może być problem? Moduł pochodzi z V6, w Cabie też siedzi V6.
No i się w końcu wziąłem za rezanie modułu świateł. Pomysł zaczerpnięty stąd
Zastosowałem moduł nr 301. Na plus to że jest 2 w 1 i trzeba przeciągać tylko jeden przewód na tył do stopu. Wpinałem się w wiązkę pod kierownicą do świateł przód, a przy progu pod tą listwą do świateł tył i stop.
W zasadzie jedna rzecz mi nie pasuje. Jak włączę światła przy zgaszonym silniku to pokazuje błąd żarówek (chodzi o przód). Być może jest to spowodowane słabym aku i spadkiem napięcia po włączeniu świateł, bo przy zapalonym silniku tego nie ma.
Dodam jeszcze że przy odłączeniu 2 czy wszystkich żarówek też sygnalizuje.
Zastosowałem moduł nr 301. Na plus to że jest 2 w 1 i trzeba przeciągać tylko jeden przewód na tył do stopu. Wpinałem się w wiązkę pod kierownicą do świateł przód, a przy progu pod tą listwą do świateł tył i stop.
W zasadzie jedna rzecz mi nie pasuje. Jak włączę światła przy zgaszonym silniku to pokazuje błąd żarówek (chodzi o przód). Być może jest to spowodowane słabym aku i spadkiem napięcia po włączeniu świateł, bo przy zapalonym silniku tego nie ma.
Dodam jeszcze że przy odłączeniu 2 czy wszystkich żarówek też sygnalizuje.
Cześć, czytając wszystkie posty, już tu gdZieś bylo napisane, ale nie pamiętam na ktorej stronie. Mianowicie przy podlaczaniu klimatronika, dołoŻyłem ac/bc . Problem mam z ac, po przekreceniu kluczyka bez odpalania auta, wyświetlacz po chwili pokazuje ok, wszystko znika, a po okolo 15s piszczy 3razy i wyswietla znaczek "czerwona konewka" . Na 80% wykluczam możliwość błędnego podłączenia, obstawiam czujnik, tylko który, niskiego?wysokiego cisnienia? Jak sprawdzić? Kolory kabelkow, jesli dobrze pamietam to chyba bedzie to ,czarny z niebieskim paskiem, i szary z bialym?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jak bez opalania to niskiego ciśnienia. A że masz klimatyzację to masz ciężko bo czujniki za kompresorem pewnie jak tam grzebales to się wypielo od banki albo zmieniłeś z wskaźnikiem o ile jest. AC informuje o uszkodzonym czujnjku niskiego ciśnienia albo przerwie na kablu o ile właśnie wierzyć że pinologia bialej wtyczki ok.
Juz działa, wystarczylo oczyścić styk na czujniku.
Kolejne pytanie, mam modul ac/bc z wylanymi wyświetlaczami, wersja angielska/mile .
Czy Mozna bez problemu podmienić twylane wyswietlacze z inngo spawnego modulu, ale dla innej wesji silnikowej?
Jak, i co odpowiada na przeliczenie mil na km?
Kolejne pytanie, mam modul ac/bc z wylanymi wyświetlaczami, wersja angielska/mile .
Czy Mozna bez problemu podmienić twylane wyswietlacze z inngo spawnego modulu, ale dla innej wesji silnikowej?
Jak, i co odpowiada na przeliczenie mil na km?
Ostatnio zmieniony 07 cze 2018, 09:19 przez teeree, łącznie zmieniany 1 raz.