[Audi Coupe Q] czerwone coupe quattro od orsa_83
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Mały up w temacie - silnik już na swoim miejscu po kilku perturbacjach, o których pisałem wcześniej (brakująca podkładka pod koło pasowe nowszego typu, napinacz itp.) Z racji wyjazdu auto chwilę postoi w takim stanie. Do założenia jeszcze lewa półoś, finalne skręcenie silnika/skrzyni do łap, złożenie wału napędowego z nowymi przegubami, nową podporą i nasmarowanie krzyżaka, wydech i chłodnice.
Pierwsze odpalenie będzie bez chłodzenia, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Potem wlecą chłodnice, całość zalejemy wodą destylowaną, żeby przepłukać. Dojechał też korek magnetyczny z DE, żeby wyłapać wszystko co spłynie z olejem do miski w trakcie docierania.
Elektryka, podciśnienia i dolot już ogarnięte. Cały zapłon nowy od BERU + nowe stukowce Boscha.
Kilka fotek obecnego stanu:
Pierwsze odpalenie będzie bez chłodzenia, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Potem wlecą chłodnice, całość zalejemy wodą destylowaną, żeby przepłukać. Dojechał też korek magnetyczny z DE, żeby wyłapać wszystko co spłynie z olejem do miski w trakcie docierania.
Elektryka, podciśnienia i dolot już ogarnięte. Cały zapłon nowy od BERU + nowe stukowce Boscha.
Kilka fotek obecnego stanu:
Dziękijozek726 pisze:Piękny projekt pamiętam go jak stał na sprzedaż , ach mogłem go kupić
Ja też wolę nie wiedziećwysio pisze:żeby to wyglądało jak wygląda mase zaparcia , wyrzeczeń i pieniędzyjozek726 pisze:Piękny projekt pamiętam go jak stał na sprzedaż , ach mogłem go kupić
nie chcesz wiedzieć ile jest wsadzone na dziś w ten projekt
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Re: [Audi Coupe Q] czerwone coupe quattro od orsa_83
Ciekawy jestem czy auto dalej w Twoich rękach?