Ale ogólnie wzięło mnie zwątpienie czy robić ten samochód teraz czy nie czekać do wiosny, czy w ogóle go robić ...
https://www.autogaz-market.pl/home/280-pd-45.htmlAleksander_PL pisze:Nie mam serca zabijać Kjeta jak jeszcze ładnie działa
I raczej tak zrobię, niech służy póki nie nadszarpnie mojej kieszeniKrzysiek 84 pisze:Póki działą daj mu popracować
Przy instalacji gazowej zauważyłem coś podobnego, może jakaś mądra głowa to dołożyła, aż sprawdzęh/k pisze:I po sprawie, ponoć ładnie to ludkom działało.![]()
Uważasz, że takie spalanie jest akceptowalne? Hmmm, ja liczyłem na litr-dwa mniejh/k pisze:Chociaż skoro masz takie spalanie na benzynie to nieźle.
Myślę, że tak. Z tego, co piszą tu i ówdzie to minimalnie mniej od tego NG pali ABK, a przecież jest to mniejszy silnik. Z doświadczenia to ciężko mi powiedzieć nawet o ABK, bo co rusz mam coś z mieszanką i nie chce trzymać fabryki, na razie będę się posiłkował obserwacją średniego spalania i okresowym sprawdzaniem świec.. Niby CO w normie, a lambda duża. Pewnie winne pęknięcie na kolektorze.Aleksander_PL pisze:Uważasz, że takie spalanie jest akceptowalne?
80tka z cicho mruczącym motorem musi zapewniać już w ogóle fajne wrażenia.Aleksander_PL pisze:Wręcz nienaturalnie ciche, mogłoby nieco bardziej słychać ten silnik
W mieszanym tyle pali? Badałeś skład? Świece doglądasz? Żeby to nie było trochę za ubogo... U mnie nie było szans na mniej niż 12,5-13, ale z kolei trochę się stało w zatorach. Krótkie dojazdy miejskie to z reguły w okolicach 13. Za to w trasie super, bo tylko max. 8 litrów z V ok. 110 km/h. Teraz po regulacji przepływomierza jestem bardzo ciekawy, czy wyjdzie jakakolwiek różnica.Aleksander_PL pisze:h/k, mój ABK palił 9.69 litra gazu/100km
Dbaj o WN i dobrą regulację gazu, pamięta jak jeszcze rok temu miałem w ABK zmęczone LPG I gen. to po wyregulowaniu u dobrego gazownika na analizatorze była piorunująca różnica na plus, szczególnie przełączanie na gaz było o niebo płynniejsze i nie musiałem już szukać prostej, żeby mi przełączył bez zgaśnięcia - szkoda że przez miesiąc, bo potem padł mi kompletnie reduktor.Aleksander_PL pisze:Na gazie też chodzipo chińsku czyli jako-tako, ale lubi sobie strzelić (bardzo się boję o Kjeta)
Jakoś mi się zdaje, że to będzie w tym silniku norma.Aleksander_PL pisze:Mierzyłem dalej spalanie i przy jeździe 80-170km/h, przegazówki, 7km do pracy, trasy 16-90km, częste hamowanie silnikiem i komputer mówi o 11.6 litra/100km
Tak, w mieszanym tyle wychodziło. Prowadzę konto na motostat.pl gdzie można to sprawdzićktor.h/k pisze:W mieszanym tyle pali?