[B4 2.0 ABK LPG] Kręci kręci, ale nie odpala
maciek889, Kolega miał kiedyś właśnie tez ABK z gazem i mógł odpalać na zimnym na gazie i wszystko cykało jak należny. Dodam, że na parowniku od gazu nie ma czujnika temperatury, przynajmniej nie widać nawet miejsca na niego ale tym zajmie się gazownik potem.
Czasami zdarzy sie jeszcze tak, że włączając sam zapłon strzeli w dolot jeszcze nie krecac rozrusznikiem :O
Wtryski przekładałem tez inne i własnie i każde lały tak samo. Przepływomierz idzie jakoś sprawdzić czy tylko podmianka na sprawny pozostaje?
Wtryskiwacz rozruchowy chyba działa bo wyciągając bo był on od paliwa mokry, ale kabelków nie sprawdzałem.
Czasami zdarzy sie jeszcze tak, że włączając sam zapłon strzeli w dolot jeszcze nie krecac rozrusznikiem :O
Wtryski przekładałem tez inne i własnie i każde lały tak samo. Przepływomierz idzie jakoś sprawdzić czy tylko podmianka na sprawny pozostaje?
Wtryskiwacz rozruchowy chyba działa bo wyciągając bo był on od paliwa mokry, ale kabelków nie sprawdzałem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
A cewkę wymieniałeś razem z modułem obok? Czy samą cewkę? Pompa paliwa startuje gdy włączysz zapłon albo później po kręceniu rozrusznikiem. W tym temacie: topics77/faq-co-zrobic-jesli-samochod-n ... 98745.html w punktach 2, 3 i 4 masz opisane jak diagnozować brak iskry.
Tzn prąd do niej wchodzi z tej kostki 3 pinowej. Po zapłonie na module się pojawia napięcie ale tylko 0,5v czyli pewnie za niskie. Może komputer padł już miałem tak 2 razy raz go odlaczyło ale wystartował z samej beznyny poruszalem bezpieczniki em 4 i 12 od kompa i poszedł potem drugi raz go odcielo to już po godzinie odpalil ale na, samym gazie benzyna nie działała a, teraz to już kaplica nic nie rusza na niczym
maciek889, i wczesniej jak chodziła to było tak że jak nie było 90 stopni to przełączając na gaz auto hasło poprosi.
[ Dodano: 2019-01-07, 23:01 ]
Udało się! Odpaliła. Przestawiłem aparat zapłonowy maksymalnie w lewo, aż kostka od czujnika hala oparła się obudowę skrzyni biegów i jakoś odpaliła. Chodzi nie równo, strasznie przygasa i faluje.
[ Dodano: 2019-01-07, 23:01 ]
Udało się! Odpaliła. Przestawiłem aparat zapłonowy maksymalnie w lewo, aż kostka od czujnika hala oparła się obudowę skrzyni biegów i jakoś odpaliła. Chodzi nie równo, strasznie przygasa i faluje.