Najdziwniejsze jest to że po wymianie jakiś czas było bez problemów, później znowu kłopoty, po wymianie pompy było wszystko ok i po dwóch dniach stania znowu to samo

Zamontowałem dzisiaj nowy regulator ciśnienia paliwa, nowe czujniki temperatury niebieski i biały i dalej lipaJarewa pisze:Ciśnienie paliwa do sprawdzenia.. Nie zdziwił bym się jak nowa pompa powiedziała papa albo regulator....
Ja przy takich objawach obstawił bym aparat zapłonowy albo kopułkę i palec ponieważ gdyby to była cewka to raczej nie było by iskry na wszystkich świecach bo w abk cewka jest pojedyncza a nie na każdą świece osobna.muszkit pisze:Sprawdziłem iskrę ostatnio i okazało się że na 1 świecy iskra jest, na kolejnych jej nie ma.
Pomyślałem że jest cewka uszkodzona, zamówiłem w zaprzyjaźnionym sklepie nową.
i jakoś nie wierze że jak byś kupił dedykowaną cewkę z beru to kostka nie będzie pasowała.muszkit pisze:Oryginalne są niedostępne. Dostępne są tylko moduły sterujące cewki - zdjęcie nr3.
tysiaka trzebaWino pisze: muszkit napisał/a:
Oryginalne są niedostępne. Dostępne są tylko moduły sterujące cewki - zdjęcie nr3.
i jakoś nie wierze że jak byś kupił dedykowaną cewkę z beru to kostka nie będzie pasowała.
Zmieniłem temat na problem z odpaleniem bo faktycznie tutaj namieszałem.PieterB pisze:[center]Panowie w wolnej chwili ten temat podzielę bo kolega muszkit, tu namieszał i w temacie dotyczącym wtryskiwacza rozruchowego sprytnie przeszedł na temat cewki.[/center]
Kopułka i paluch są nowe - przewody i świece też.Wino pisze:
Ja przy takich objawach obstawił bym aparat zapłonowy albo kopułkę i palec ponieważ gdyby to była cewka to raczej nie było by iskry na wszystkich świecach bo w abk cewka jest pojedyncza a nie na każdą świece osobna.
szkoda że niedostępna - dostępne są tylko moduły do których podłącza się kostkę (to ten z dwoma kabelkami)