[B4 ABT/ABK] Ustawianie rozrządu
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Ven0n, ja tu się nie zgodzę że fabryka coś zepsuła albo coś. Po prostu 25 lat użytkowania przez różnych właścicieli robi swoje i tyle.
A to że akurat tnie mu jak twierdzisz rant rolki to też nie musi oznaczać że to właśnie jej wina, bo równie dobrze 25 lat nie wymieniane koła pasowe/zębate też będą powodować ściąganie paska a to że tnie na rolce to tylko dlatego że ona ma rant a inne koła nie i tyle.
Też miałem cięcie paska ale wymieniłem co trzeba i jest git.
A kolega las12, będzie teraz przez 20 lub 30 stron tematu pytał o to samo. Mimo że odpowiedzi już dawno ma podane tylko posprawdzać i się zastosować.
A to że akurat tnie mu jak twierdzisz rant rolki to też nie musi oznaczać że to właśnie jej wina, bo równie dobrze 25 lat nie wymieniane koła pasowe/zębate też będą powodować ściąganie paska a to że tnie na rolce to tylko dlatego że ona ma rant a inne koła nie i tyle.
Też miałem cięcie paska ale wymieniłem co trzeba i jest git.
A kolega las12, będzie teraz przez 20 lub 30 stron tematu pytał o to samo. Mimo że odpowiedzi już dawno ma podane tylko posprawdzać i się zastosować.
- Ven0n
- Forum Audi 80
- Imię: Kamil
- Silnik: 2.0 ABT
DokładniePieterB pisze:A kolega las12, będzie teraz przez 20 lub 30 stron tematu pytał o to samo.
Ja mu podałem opcję którą w pierwszej kolejności powinien sprawdzić i najlepiej w umiejętny sposób.
To by w a4-kach i passatach b3 występował ten problem, a jednak nie występujePieterB pisze:Po prostu 25 lat użytkowania przez różnych właścicieli robi swoje i tyle.
-
- Forum Audi 80
Re: [B4 ABT/ABK] Ustawianie rozrządu
Panowie jak zblokować dolne koło na wale korbowym żeby dostać się do tego simeringu dolnego ?? I co jescze trzeba wiedzieć - jestem w trakcie wymiany i nie mogę sobie z tym poradzić.
Z góry dziekuje !!
P.S. probowałem szukać ale nie znalazłem na forum (napewno gdzieś jest , ale mam rozkrecony samochóD i fajnie byloby szybko znaleśc tą informację)
Z góry dziekuje !!
P.S. probowałem szukać ale nie znalazłem na forum (napewno gdzieś jest , ale mam rozkrecony samochóD i fajnie byloby szybko znaleśc tą informację)
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Jak nie masz specjalnej blokady a pewnie nie masz, to mlot udarowy bieg 3 i hamulec nożny...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
można też wsadzić duży śrubokręt albo łom w wieniec rozrusznika przed otwór między skrzynią a silnikiem od spodu.