Chciałem się pochwalić

Pozdrawiam!
mógłbyś trochę jaśniejKogutiru pisze:Jak to sie sprawuje z wyprzedzeniem zapłonu powyżej 4tys. Obr. Jest to uwzględnione?
Ponad 2 tysiące. To urządzenie byłoby dobrą konkurencją dla świnek i tańszych ECU jak megasquirt czy easyecu, które nie obsługują silników 5 cylindrowych.szpilek pisze:nie wiem ile kosztuje EMU
Na razie jak zgadłeś wszystkie mapy są generowane z Excela i wgrywane do procka wraz z programem i jest to dla mnie wystarczające. Natomiast nie ukrywam że wygodniej byłoby napisać jeszcze jakiś soft na pc może i na to przyjdzie czas.maciek889 pisze: Masz do tego jakiś program kliencki na komputer
Chyba musi to u ciebie jakoś inaczej działać, bo układy sekwencyjnego wtrysku lub/i zapłonu zawsze potrzebują czujnika wałka rozrządu, bo on definiuje czy w danym momencie tłok jest na górze w momencie wydechu/ssania czy sprężania pracy. A z samego czujnika wału nie odczyta się czy w danym momencie tłok jest w górze na zapłonie czy wydechu.szpilek pisze:impuls z wału brany jest do określenia w której połowie cyklu 720st jest silnik
trzeba by podmienić koło aparatu na takie z nieparzystą ilością szczelinmaciek889 pisze:W typowym 4 cylindrowym i pewnie 2, 6, 8 by już to nie wyszło bo sygnał z aparatu pokrywałby się z sygnałem z aparatu co każdy obrót.
Można założyć czujnik położenia wału z silników MPI/TSI od VW (pojemności 1.0 1.2 1.4 1.6)szpilek pisze: ↑31 paź 2019, 12:31Brawo! Dokładnie tak to u mnie działa impuls z wału raz przypada na szczelinę a raz na zasłonę czujnika hala dlatego mogę określić dokładne położenie silnika, ale jest to podyktowane tym, że chciałem wykorzystać ori czujnik halla na wałku. Dlatego tylko takie rozwiązanie wchodziło w grę. Oczywiście mógłbym zastosować koło triggera na wale plus jakiś trigger na wałku, ale wiąże się to z większym nakładem pracy mechanicznej.
trzeba by podmienić koło aparatu na takie z nieparzystą ilością szczelinmaciek889 pisze:W typowym 4 cylindrowym i pewnie 2, 6, 8 by już to nie wyszło bo sygnał z aparatu pokrywałby się z sygnałem z aparatu co każdy obrót.![]()
[ Dodano: 2019-10-31, 12:31 ]
Cześć, czy ktoś zakładał trigger 36-1 lub 60-2 do Audi 80 NG albo podobnego i chce się podzielić doświadczeniami? Póki co mam sterownik na czujniku halla i jednym impulsie z wału jak wyżej opisane a chciałbym mieć dokładniejszy trigger na wale. Pozdrawiam