[B4 2.0 ABT] Szarpanie na gazie
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] Szarpanie na gazie
Dlaczego przy zmianie z 1 na 2 zawsze występuje szarpanie na gazie? Popuszczam sprzęgło i w tym momencie lekko szarpie autem jak chcę wrzucić 2 bieg. Tak samo np. jak jade na 4 biegu i zdejmuje noge z gazu nawet lekko go odpuszczajac to zawsze da sie wyczuc lekkie szarpanie. Co to moze byc? Czy po prostu nie umiem jezdzic tym autem?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
abcdef1000, zacznij od uporządkowania bo w profilu masz b4, Jk, Avant q co już jest bzdurą, a tu w temacie abt. Więc w ogóle o co kaman, bo ja nie kumam.
Już nie wspominam o tym że nie wiadomo jaki gaz itp.
Podejrzewam że wszystko sobie wybrałeś losowo.
Dodam też że na forum pewnie podobnych tematów jest sporo, o ile faktycznie mowa o abt.
Już nie wspominam o tym że nie wiadomo jaki gaz itp.
Podejrzewam że wszystko sobie wybrałeś losowo.
Dodam też że na forum pewnie podobnych tematów jest sporo, o ile faktycznie mowa o abt.
-
- Forum Audi 80
Dokladnie to Audi 80 2.0KAT E Quattro, gaz nie wiem jaki jest zalozony, ale od czego moze zalezec to co opisalem powyzej? Na zimnym silniku tez potrafi szarpnac na lpg i benzynie wlasnie przy zmianie z 1 na 2 bieg. Dokladnie to jak rozpedzam na 1 biegu, wciskam sprzeglo i wtedy nastepuje to szarpniecie, potem po wrzuceniu 2 biegu i rownoczesnym wcisnieciu gazu tez czasem szarpnie.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
abcdef1000, więc zapewne masz abk a nie abt bo q z tym silnikiem abt chyba nigdy nie było.
A jak Ty nie wiesz jaki masz gaz to kto ma wiedzieć? Podejrzewam że zwykły - to współczuję bo to najbardziej nieudane rozwiązanie. Powodów może być cała masa, nawet źle wyregulowane lpg.
Pokaż może chociaż fotkę z motoru.
A jak Ty nie wiesz jaki masz gaz to kto ma wiedzieć? Podejrzewam że zwykły - to współczuję bo to najbardziej nieudane rozwiązanie. Powodów może być cała masa, nawet źle wyregulowane lpg.
Pokaż może chociaż fotkę z motoru.
-
- Forum Audi 80