Podłączę się pod temat. Mam AUDI 80 B4 1994 rok. Niedawno pojawił się problem ze światłami drogowymi. Czasami lubią same zgasnąć lub nie chcą się włączyć. Działają tylko jako ostrzegawcze gdy pociągam dźwignie do siebie. Już czytałem na forum, że to wina pająka, że styki trzeba poczyścić bo się wypalają itp.
Ostatnio zainteresował mnie temat przekaźnika pająka, który troche go odciąży, aby nie grzał się tak. Gdzieś czytałem, że idealnie nadaje się przekaźnik od świateł od fiata 126p. Tak się składa, że akurat maluch stoi u mnie w garażu i mógłbym na chwilę zapożyczyć od niego ten przekaźnik w celu próbnym.
Moje pytania:
-Czy on, aby napewno się nadaje?
-Gdzie znajduje się skrzynka z kostkami wspomniana w poście na poprzedniej stronie? Za zegarami?
-Których kostek ze skrzynki dotyczy modyfikacja?
Brązowa i Czerwona?
- Czy przekaźnik należy zamontować tylko na przewodach od świateł drogowych, czy na światła mijania można dać drugi taki sam?
Może ktoś mógłby mi wytłumaczyć tak po prostu, który kolor kabelka do której nogi przekaźnika, który do masy itp. Trochę analizowałem poprzednią stronę i mam mieszane uczucia. Wiem, że mógłbym to zrobić, jednak coś mnie zniechęca. Może jest to dziecinnie proste, ale nigdy nie robiłem takich rzeczy. Widzę tyle kabelków i się gubię co do czego. Może ktoś by mi pomógł poprzez jakiś kolorowy rysunek kabelków i przekaźnika, albo coś...
Proszę Państwa o pomoc.