Dodano po 37 minutach 34 sekundach:
Maciek wiesz może jak podłączyć ten czujnik 3 pin z abk? Bo mam stara wiązke już niestety wycięta. Brązowo - niebieski do zegarów, drugi pewnie masa a trzeci nie wiadomo
Podpowiedz raz jeszcze co muszę zrobić odnośnie kontrolki ciśnienia oleju.maciek889 pisze: ↑21 lis 2020, 11:20Co do temperatury to można w króciec od AEB (i chyba wszystkich silników na starszym bloku) wsadzić czujnik z 4 cylindrowej B4ki. Czujni ciśnienia jak nie masz bańki to możesz zostawić ten co miałeś na silniku a drugiego wejścia nie podłączać to powinna zostać kontrola powyżej 2000 (jak w A4). A jak masz dodatkowe zegary to będziesz musiał podłączyć czujnik 0.3 a kabel czujnika 1.8 bara dać do masy tylko w takim wypadku będzie piszczeć przed odpaleniem.
Najlepiej by było rozdzielić wyjście czujnika ciśnienia oleju aby móc wsadzić oba czujniki z 80tki.
W ABT jest już jeden czujnik taki jaki jest potrzebny, bo są dwa. Jeden na górze podstawy filtra a drugi na dole. Chyba ten na dole jest taki jak potrzebujesz 1.8 bara.SowaBezOka pisze: ↑30 lis 2020, 19:26Czujnik ciśnienia oleju prawdopodobnie jest z ABT (kupić z AEB i rozwiąże problem?)
Teraz to mam 1.8T AEB i tutaj w podstawie filtra mam dwa czujniki. Jeden od ciśnienia oleju, drugi od temperatury.maciek889 pisze: ↑30 lis 2020, 21:13W ABT jest już jeden czujnik taki jaki jest potrzebny, bo są dwa. Jeden na górze podstawy filtra a drugi na dole. Chyba ten na dole jest taki jak potrzebujesz 1.8 bara.SowaBezOka pisze: ↑30 lis 2020, 19:26Czujnik ciśnienia oleju prawdopodobnie jest z ABT (kupić z AEB i rozwiąże problem?)
Miernikiem sprawdzalem ciągłość obwodu tego kabelka i to był ten przewodzikmaciek889 pisze: ↑02 gru 2020, 12:22Może do licznika podpięty jest przewód (oryginalny od ABT) ten od drugiego czujnika i po prostu nie tą wsówkę masz założoną nawet na dobry czujnik. Sprawdź miernikiem na pomiarze napięcia czy na nim napięcie (z połączonym przewodem czujnika) przed odpaleniem jak i po.