Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[80/B4] Biała niunia z "oryginalnym lakierem".

ODPOWIEDZ
filipnopro
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Filip
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

[80/B4] Biała niunia z "oryginalnym lakierem".

Post autor: filipnopro » 26 cze 2022, 14:09

Witam Panów.
Jak w temacie w grudniu zakupiona została osiemdziesiątka, nie będę ukrywał bo trochę w ciemno. Pomimo zapewnień sprzedającego o aucie wolnym od rdzy oraz z oryginalnym lakierem po zimie zaczęły wywalać drobne pryszcze, praktycznie na całej karoserii. Najbardziej martwiące mnie miejsca zamieszczam w zdjęciach poniżej. Moje pytanie brzmi - czy według was opłaca się oddawać autko do blacharza czy jednak starać się robić je w pojedynkę? Całkowite profesjonalne odmalowanie auta raczej nie wchodzi w grę, choć nie wykluczam takiej możliwości. Mimo wszystko jest to tylko ABT bez quattro.. I ciul wie ile taki nowy lakier potrzyma.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

h/k
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Łukasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Re: [80/B4] Biała niunia z "oryginalnym lakierem".

Post autor: h/k » 26 cze 2022, 23:09

Klasyczne miejsca w B3/B4.
Porządne wyczyszczenie i dobry podkład epoksydowy powinny pomoć.
Od razu zajrzyj pod plastikowe nadkola przednie (tam chytrze pod odciągami górnymi rdzewieć potrafi) i tylne oraz wszystkie podłużnice i odciągi zawieszenia tył, jak coś trzeba spawać to od środka również dobrze zczyścić, podkład i wosk. Niektóre dziury można po prostu rozwiercić, pomalować i wstawić na ciasno zaślepki.
Niby się wydaje, że to jakaś tragedia, ale nic nie jest wieczne, a z tego co wiem dobra naprawa blacharska powinna wytrzymać sporo czasu.
Listwy progowe na pewno do zdjęcia, po robocie wkleić na jak najmocniej zbliżony sposób jaki był - takie pomysły jak kleje do szyb raczej spowodują zdewastowanie elementów przy następnej próbie demontażu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl