Dodano po 26 sekundach:
[B3/B4] Montaż klimatyzacji do wersji bez niej- koniec prac
-
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 90 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Re: [B3/B4] Montaż klimatyzacji do wersji bez niej- koniec prac
Witam, jakie piny w sterowniku silnika 1.9 TDI na Boschu są do przekaźnika klimatyzacji?
Dodano po 26 sekundach:
Dodano po 26 sekundach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi 80
Re:
Sprężarka klimatyzacji w dieslu również jest po prawej stronie.Sprężarka w dieslu jest na szeroki pasek wieloklinowy, węże od nagrzewnicy klimy nie idą razem po prawej podłużnicy jak to jest w benzyniaku tylko 1 idzie po prawej podłużnicy a drugi wzdłuż grodzi obok maglownicy i idzie do sprężarki która jest po lewej stronie silnika(w 4 i 5 cyl. benzyniaku po prawej) Łapa sprężarki też jest inna.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B3
- Silnik: 1.6 PP
Dasz radę wysłać opis kostek wszystkich i jak to podłączyc ?maniek97 pisze: ↑09 lip 2014, 22:07Jestem już po montażu klimy. Rozgryzłem prawie wszystkie połączenia, gdyby ktoś był zainteresowany mogę opisać. Mam trochę inny problem mianowicie przy włączaniu klimy następuje obciążenie silnika, sterownik w niedługim czasie wyrównuje obroty nastawnikiem przepustnicy i wszystko jest ok tylko jak pojeżdżę z klimatyzacją kilka dni to sterownik tak jakby uczy się nowego stanu obciążenia i przy wyłączonej klimie trzyma mi zbyt wysokie obroty. Bywa tak, że jak jadę ujmę gazu i wcisnę sprzęgło to obroty spadają do 2000 i na tym poziomie zatrzymują się na około 5-10s. a potem wraca wszystko do normy. Myślę że dzieje się tak dlatego, że nie był podłączany sterownik klimatyzacji żadnym przewodem do sterownika silnika i nie daje mu informacji o obciążeniu klimatyzacją. Ktoś wie jak rozwiążać ten problem? Dodam że przy resecie kompa (odpięcie akumulatora odpalenie i wolne obroty do załączenia wiatraka) wszystko wraca do normy dopóki znów nie zacznę używać klimy. Powymieniałem czujniki temperatury i bez zmian.
-
- Forum Audi 80
Czarna kostka jest od czujnika, który załącza wentylatory
po wyłączeniu silnika, gdy temperatura w komorze jest za wysoka.
-
- Forum Audi 80
Czy to oznacza, że włączając klimatyzacjie przyciskiem "A/C", gdy wentylator dmuchawy jest wyłączony, przekaźnik z pozycji nr 6 w skrzynce bezpieczników, wymusi załączenie pierwszy wentylatora nawiewu?Audi 80 Polska pisze: ↑14 gru 2012, 18:43Przy manualnej klimie jest przekaźnik załączający na "siłe" I bieg dmuchawy a tutaj nic niema (przyjnajmnie wg hamerykanskich schematów)
Według schematu wygląda na to, że klima wymusza załączenie pierwszego biegu wentylatora dmuchawy, dobrze rozumuje czy raczej aby klima została wliczana należy koniecznie włączyć nawiew?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.