[80 B3] Jak to zdemontować? - walka z przeciekiem
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Gorzal Napisał -----> PS. mam tez problem wsumie to jeszcze sie za to niewziełem autostało troche na dworze i w snieguu wstawiłem je do garazu i dzis patrze 5cm zalało mi lewą lampe. moze ktos wie (oszczedzi mi czasu ktredy to moze do tej lampy leciec) lampa jest cała nie ma pekniecia w bagazniku sucho. oczywiscie moja o b3 coupe[/quote]
uszczelka ? odkrec lampe i zobacz jaka uszczelka jest miedzy nia a karoserią...
uszczelka ? odkrec lampe i zobacz jaka uszczelka jest miedzy nia a karoserią...
W moim przypadku bytowanie w bagażniku z latarką jest zbędne - woda nie dostaje się do środka przez pokrywę tylko gdzieś z okolic właśnie tego słupka i tego plastiku na połączeniu. W środku spływa sobie po "rynience" która się kończy mniej więcej nad lampą i tam kapie. (postaram się zrobić foto i zamieścić).
Obecnie czekam aż woda na dworzu znowu będzie występowała w stanie płynnym - bez tego nie ma co uszczelniać
Obecnie czekam aż woda na dworzu znowu będzie występowała w stanie płynnym - bez tego nie ma co uszczelniać
-
- Forum Audi 80
SLUCHAJCIEM MNIE, MIALEM TO SAMO I JUZ WIEM CO TO JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! otoz, w okolicach tej listewki laczacej dach z blotnikiem (jak sama nazwa mowi listewka maskujaca) tam jest fabrycznie spawany blotnik ze slupkiem, i czasami w tym miejscu , a konkretnie juz silnie dokladnie mowiac w za ta listewka ,pod uszczelka od szybytylnej z lewej str patrzac od tylu auta( tak to u mie bylo) i tam poprostu moglo ci peknac na spawie , albo od holowania, albo od wypadku, albo tak sobie dla jaj. moze uda ci sie to uszczelnic jak mnie bez wycinania szyby a jak nie to musisz ja wyciac.to na bank jest to!!
-
- Forum Audi 80
Hmm.... Dzięki.. Właśnie się w Gdańsku rozpogodziło - jak taka pogoda będzie jeszcze jutro to się zabiorę za ten przeciek. Też mam nadzieję że szybę będę mógł zostawić w spokoju. A pęknąć mogło - cośtam się autku kiedyś dostało. Jeszcze nie za mojej kadencji więc szczegółów nie znam ale bardzo możliwe że tam właśnie przeciek powstał.
-
- Forum Audi 80
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pawko ja mam to sam... Pisałem na tym forum już bodajże ze3razy o tym, na AKP też i przerobiłem już chyba wszystko... Tą zaślepkę nawet zasylikonowałem - szpary dookoła i trochę mniej cieknie ale dalej... Kapie mi dokładnie z tego samego miejsca o którym piszesz i zauważyłem że jak auto stoi w czasie deszczu dziobem do przodu to woda w bagażniku się nie pojawia w takim stopniu a odwrotnie i na wprost dalej... muszę to też jednak wyjąć...Pawko pisze:W moim przypadku bytowanie w bagażniku z latarką jest zbędne - woda nie dostaje się do środka przez pokrywę tylko gdzieś z okolic właśnie tego słupka i tego plastiku na połączeniu. W środku spływa sobie po "rynience" która się kończy mniej więcej nad lampą i tam kapie. (postaram się zrobić foto i zamieścić).
To co ja wydumałem to to że może być to odprowadzenie wody z szyberdachu ale tam ciężko się dostać...