[Wszystkie] ku przestrodze
- walther_ppk
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Czy ja wiem czy to się opłaca :?: Tylko robota z takim czymś. Opuścic go na koła, wsadzić kogoś na miejsce kierowcy żeby było tak jak fabryka radzi i przykręcać bez bawienia sie żadnego.walther_ppk pisze:Jest jeszcze jeden sposob wystarczy przykrecac trzymajac wahacz w gornym polozeniu, mniej wiecej odpowiada pozycji na kolach.
zawieszenie sportowe
ja ma zglebione autko z przodu ok.65mm z tyłu jakieś 45mm i wierzcie mi, ze wiem jak to robić bo robiłem nie raz ale na tym zawieszeniu i POLSKICH DROGACH :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: wymieniam końcówki kierownicze i tuleje wahaczy co rok ( nie wliczając tulejek ławy i obsad amortyzatora ) a teraz sobie kupie kompletne zawieszenie sportowe 60/40 z amorkami gaz ciśnieniowy to może będzie to lepiej jeździć i dłużej, na promocji za jakieś 850 zł wyjdzie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odrobina wyobraźni sprawia ze jest to oczywiste. Tuleja musi być skręcona gdzy auto stoi na ziemi, równie dobrze mozna pod wachacz lewarek podstawić i podnosić aż auto zacznie isć do góry, wtedy mamy łatwy dostęp pod auto itd. Każda tuleja ma swój określony ruch, w momencie jak skręcimy ją na podniesionym aucie, zakres ten nie jest równy zakresowi skoku amortyzatora, jest krótszy. A do samego montazu tulei proponuje uzyć imadła i jakiegoś dystansu ktory bedzie ładnie przylegał to pow. metalowej tulei. Pozdrawiam
- Silvesters
- Forum Audi 80
Mozna za "flaszke" załatwic sobie taki zestawik do tulei od jakiegos tokarza, mi ojciec zrobil takie cos w kilka chwil w zakladzie i młotek+imadlo wszytko zalatwia, a dokręcac mozna na kanale, wtedy autko stoi na kolach i dostep jest bardzo dobry:)
Mnie wymiana czeka jutro rano:) mam nadzieje ze pojdzie sprawnie, jak zawsze:P
Mnie wymiana czeka jutro rano:) mam nadzieje ze pojdzie sprawnie, jak zawsze:P