[ 80 B4 sedan ] Woda w bagazniku
[ 80 B4 sedan ] Woda w bagazniku
Witam. Jak w temacie, po deszczu lub gdy snieg sie topi, po otworzeniu w dwuch meijscach (symetrycznie, blizej wnek bocznych) jest woda. Nie wiem skad sie bierze, uszczelka raczej wyglada ok. Kto sie moze z tym spotkal?
-
- Forum Audi 80
Weź dużą butle wody , otwórz bagażnik i powoli lej po tylnej szybie z prawej lub lewej strony jednocześnie patrząc , czy woda nie leci do bzgażnika . Sprawdzona metoda . Jeżeli masz tył oryginalny to faktycznie mocowanie lamp na autokit może przepuszczać , jeżeji tył był robiony to takich miejsc na łączeniu różnych płatów balach jest masa , niestety . Życzę powodzenia.
Chcicalem przeprosic starszych wyjadaczy, że otworzyłem nowy wątek a nie kontynuowałem jakiegoś starego. Ale z tego co zauwarzyłem to cieknie w dwóch miejscach pod tylną szybą. Są tam takie dwa miejsca (łączenia) czy coś. Najgorsze że wcześniej tego nie było, lub nie zauważyłem. Co do przyczyny to tak sobie myżlę, że może przez tylnią szybę coś przepuszcza, bo ktoś już wspominał, że to też możliwe Ale jeszcze posprawdzam.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sprawź jeszcze dół tylnych słupków , są tam takie wstawki szerokości około 2cm i długości odpowiadającej szerokości dołu słupka . Są one mocowane na 2 plastikowe "zatrzaski" przez które umnie ciekło . Oprucz tego łączenia blach są też przy szybie niedaleko tych wstawek pod gumową uszczelką , warto sprawdzić .
tez mam problem w moim sedanie z woda w bagazniku wydaje mi sie ze u mnie cieknie przez otwor antenowy gdyż nie ma w nim bata tylko cala ta reszta mimo to moze to tez byc przeciek od strony szyby tylko czy wtedy nie bylaby mokra deska w środku samochodu ??
Znajomy ma akwarium w samochodzie wystarczy ze rybki wpusci gdyz u niego z obu stron nadkola sa dziurawe i niestety bedzie musial kupic wstawki i spawac ...
Znajomy ma akwarium w samochodzie wystarczy ze rybki wpusci gdyz u niego z obu stron nadkola sa dziurawe i niestety bedzie musial kupic wstawki i spawac ...
Uszczelnij antene i sprawdź łączenia blach przy bagażniku .dadid_ pisze:tez mam problem w moim sedanie z woda w bagazniku wydaje mi sie ze u mnie cieknie przez otwor antenowy gdyż nie ma w nim bata tylko cala ta reszta mimo to moze to tez byc przeciek od strony szyby tylko czy wtedy nie bylaby mokra deska w środku samochodu ??
Deska w środku była by mokra , gdyby leciało z górnej części szyby , ale wtedy będzie mokra również podsufitka .
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
UWAGA!!! koledzy nie używajcie do uszczelnień karoserii żadnych siliconów to tylko zżera blache ponieważ jest oparte na kwasie octowym. lepiej jest kupić tubę kleju do szyb albo masę uszczelniającą do karoserii. przed zastosowaniem kleju bądź masy powierzchnie oczyścić i odtłuścić rozpuszczalnikiem efekt gwarantowany.
-
- Forum Audi 80