[b4 aaz]Zacięte drzwi pomocy
[b4 aaz]Zacięte drzwi pomocy
witam zacieły mi sie drzwi prawe tylne klamka ani rusz co robić jak to otworzyc ?? <buu>
Ostatnio zmieniony 28 lut 2008, 08:07 przez intruzvs, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
masz podobny problem jak mam ja, mi nie otwierają się od środka ponieważ linka jest luźna, jeśli ją podciągnę to też mi się zacina na "amen" mi zacieły się akurat na rozkręconej tapicerce...złapałem za ucho, szarpnołem w górę i prawie zdjełem tapicerke w środku w aucie...popuściło i otwarło się. Jeśli masz wszystko skręcone, czyli normalnie jak miałeś i tak jeździłeś to masz teraz 2 możliwości aby otworzyć drzwi. Złapać klamke i tak mocno starać się ją otworzyć że urwiesz :mrgreen: albo najlepsze rozwiązanie odkręcić ją. Piszę oczywiście o klamce wewnętrznej. Trzyma się na jednej śrubce która jest schowana pod klameczką wkręcona pod delikatnym skosem. Odkręć to i wyjmij klamke na tyle abyś mugł zdjąć z niej linke. Jeśli to zrobisz napewno odblokujesz drzwi.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Widocznie w audi zamki do delikatna sprawa, jak pisałem wcześniej, sam jeszcze nie doszedłem dlaczego mi się tak dzieje. Ale jak zdemontujesz wewnętrzną klamkę, odpręży to linkę i wszystko musi się odblokować. Podnieś klamkę tak jak byś ją chciał otworzyć...zajrzyj do środka i ukaże Ci się śrubka...wykręć ją i pociągnij całość...wysunie się na tyle dużo aby zdjąć linkę. To jedyny sposób, inaczej nie zdejmiesz tapicerki na zamkniętych drzwiach...będą Cię trzymały 2 wkręty po bokach...w tej chwili masz jeden za słupkiem a drugi po przeciwnej stronie drzwi. Nic nie modziłeś w aucie że tak Ci się stało? Pewnie jakiś pasażer na tyle bawił się centralką