Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1,8S 87r] problem z zamknięciem maski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 1,8S 87r] problem z zamknięciem maski

Post autor: davidpolska » 03 mar 2008, 15:04

Witam mam otóż mały problem, niedomyka mi się maska z lewej strony czyli od kierowvy i tak odstaje do góry. Ten cycek co jest w masce nie chce wejśc jak się ją zamyka w łape co trzyma reflektor. Można to jakoś wyregulować bo jak narazie to odkręciłem tego cycka od maski i znou przykręciłem ale w innej pozycji ale teraz to wogóle mi się maksa nie chce otworzyć z tej strony. Z drugiej jak pociągne za dźwignie w kabinie to odskkuje a z lewej woóle , jak ją dociskam to trzyma mi jakby taka gąbka czarna w rynience co woda spływa(kolo koja co trzyma maske).
nazwij temat zgodnie z regulaminem, w przeciwnym razie temat leci do kosza

Cobra tutaj niema o czym dyskutować, kasujesz albo poprawiasz.
Frano
Ostatnio zmieniony 05 mar 2008, 09:24 przez davidpolska, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 04 mar 2008, 12:13

jak bardziej wkręcisz ten cycek jak ty to nazwałeś to maska bardziej zejdzie do dołu :-D

afro

Post autor: afro » 04 mar 2008, 17:09

mi tez od strony kierowcy nie chce sie domykac ja cofam linke od maski bo mi nie wraca po pociagnieciu jej i raczej pomaga lub jesli i to mi nie pomaga ruszam linka tam kolo tego cycka i wtedy sie zamyka

chlopasek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chlopasek » 07 mar 2008, 20:17

A sprawdz kolo tego zamka koło reflektora jest taki drut,to jest sprężynado tego zamka u mnie wypadł ze swojego miejsca i sie maska jedna stroną nie zamykała zamek wogóle nie trzymał,a te sprężyny w klapie można regulowac w prawo w lewo góra dół bardzo prosto

descandida
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: descandida » 07 mar 2008, 20:48

regulacja śrubami jest bardzo prosta, nie powinniście miec z tym problemu, warto też przesmarowac te "cycyki" :-D , aby się nie klinowały, pamietac należy,że otwieranie maski to bardzo ważna sprawa, nie życzę nikomu, ale co w razie pożaru jak maska sie klinuje?

jacu78

Post autor: jacu78 » 09 mar 2008, 12:01

Zgadza się, regulacja tych bolców od maski jest prosta. Wystarczy poluzować podkładkę pod sprężyną i dokręcić/odkręcić owy bolec, następnie dokręcić podkładkę. Gotowe.

Awatar użytkownika
Selfish
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Selfish » 09 mar 2008, 12:33

Jest jeszcze jedna opcja. Jak masz zamkniętą maska obejrzyj dokładnie szczeliny między maską a błotnikami. Jeśli nie są takie same to zamiast kombinować z "cyckami" [ :mrgreen: ] pomoże regulacja na zawiasach maski (przy przedniej szybie).

Jeśli szpary są takie same to tak jak koledzy wyżej pisali.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl