[80 B4 2.0 ABT] Ile powinna splac gazu
Moto Kompleks Jerzy Wlaźlik ul. Dobrzańskiego 32 tel 032 2929687 można się umawiać telefonicznie. Co do cen należy się targowaćkubik pisze:Włodek899, Daj namiary na tego gazownika bo pasiło by mi jechać na przegląd gazowni.
Mnie spaliła 12 a chwilowo na kilku odcinkach jechałem 180 8-) i jeszcze był zapas...kubik pisze:Wracając do tematu moja nie chce zejść poniżej 11.5. Ostatnio 300 km. przeważnie trasa, prędkość ok. 130 km/h, spalanie 11.8. Nie wiem czy to norma czy coś nie gra.
[ Dodano: 2008-02-28, 19:10 ]
W warsztacie o namiarach jak w poprzednim poście zapłaciłem 350 zeta po targowaniu (wycenili na 400) . Musisz się liczyć ,że będziesz wymieniał sondę. Ja kupiłem NGK/NTK uniwersalną 4 przewodową i przypasowała jakby stąd była :lol:noorbi pisze:Włodek899 jaki jest koszt dołożenia tej elektroniki?
pozdro
A kupiłem w f-mie MOTOMAXIMUS w Rudzie Śl. patrz http://www.motomaximus.pl
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No Panowie i Panie dzis byl test spalania w trasie jazda do 100km/h wyszla 9.3. Byly w tym dwa male koreczki w łęczycy i włocławku. Więc myślę ze nie jest źle.
Testcik V-Max też był na gazowni poszla 210 :shock: i musialem hamowac bo droga sie konczyla. Pewnie bede test robil na trasie do Poznania:)) <ok>
Testcik V-Max też był na gazowni poszla 210 :shock: i musialem hamowac bo droga sie konczyla. Pewnie bede test robil na trasie do Poznania:)) <ok>
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dobrze ustawione ABT w mieście powinna palić w zależnosci od stylu jazdy, pory roku od 11 do 14(w zimie czasem lepiej) w mieście, a w trasie 8,5 do 10, trzeba też tankować na sprawdzonych stacjach bo zły gaz może to spalanie o wiele powiększyć a jeszcze czasem nieźle namieszać, że trzeba ustawiać gazik od nowa. A propo ABT prędkośc 210 to napewno błąd licznika. Dobre ABT to góra 190 i to na żyłowaniu motoru najbardziej komfortowo sie jedzie 110-140 .pozdro
[B4 2.0 ABT]
Witam moje ABT ma mator 2.0 i tylko 90 km ale na gazie jak ja sprawdzałem to tak do 180 km/h sie rozpedziłem i poszła by jeszcze troszki ale szkoda mi było silnika wiec mysle ze na bezynie te 200km/h bym przekroczył ale to chyba by nie było zdrowe dla silnika. Maja Audianka pali tak sredni 11,5 do 13/14 litrów gazu bezyny nie wiem bo nigdy nie sprawdzałem. myslałem ze sie da cos z tym zrobic ale sie nie dało facet powiedział ze mam najgorsza instalacje jaka moze byc i trzeba by wymienic elektryke ale to sie nie opłaca. Nie wiem te moje spalanie to jest normalne czy powinna mniej palic
obecnie moj ABT + Bingo M po drobnych regulacjach softem KME Bingo M i w podpowiedziach i sugestiach uzytkownika Danek
wyszło tak:
po miescie przy cieżkim bucie 12,5 l przy delikatniejszym nie sprawdzałem (a butli coś jeszcze jest wiec moze wyjdzie troche mniej)
w trasie pali koło 9,5 przy średnio ciężkim bucie czli miejscami 160-170kmh
dodatkowo zrobiłem kilka zmian w ustawieniu bingo m
zmiany zrobione w ustawieniach attuatora (krokowca)
autko zrobiło się bardziej zamulone wyraznie trudniej przyspiesza
zobacze ile teraz po miescie mi spali gdy bede jezdził spokojniej.
PS podziękowania Dla użytkownika Danek za pomoc w ustawieniu w miarę optymalnych ustawień i zdiagnozowaniu zamulonej sondy lambda
wyszło tak:
po miescie przy cieżkim bucie 12,5 l przy delikatniejszym nie sprawdzałem (a butli coś jeszcze jest wiec moze wyjdzie troche mniej)
w trasie pali koło 9,5 przy średnio ciężkim bucie czli miejscami 160-170kmh
dodatkowo zrobiłem kilka zmian w ustawieniu bingo m
zmiany zrobione w ustawieniach attuatora (krokowca)
autko zrobiło się bardziej zamulone wyraznie trudniej przyspiesza
zobacze ile teraz po miescie mi spali gdy bede jezdził spokojniej.
PS podziękowania Dla użytkownika Danek za pomoc w ustawieniu w miarę optymalnych ustawień i zdiagnozowaniu zamulonej sondy lambda