[All] Audio w b4
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
DarekRAMB posłuchaj AUDI A6 ... nie dopytuj się o nic więcej, 15 lat temu wszystcy mieli małe pojęcie o Car Audio i robili jak robili (Audi i tak zrobiło dobre rozwiązanie jak na tamte lata) takimi kabelkami jak tam masz to teraz telefony ciągną, wywalaj stare kable albo ich nie ruszaj i puszczaj nowe kable prosto do radia. Wyprowadzasz przewody od głośnika do słupka poprzes gumę je łączącą, za słupka walisz w próg a z progu pod kierownicę.
....rozumiem czyli nie ma co robic i kombinowac z podlaczeniem pod tą kostkeee i pod te kabelki stare....chcialem dzis cos kombinowac ale jesli mowicie ze lepiej nic nie ruszac to ok..zrobie tak jak mowicie......czyli na jedna pare drzwi potrzebne są mi 2 kabelki , na wofery i tweery ..tak??..2 kabelki są potrzebne..i o jakiej dlugosci i jakie grube musza byc ??...moga byc chudsze pod tweery ??..a pod woofer grubszy??...
....wlasnie skonczylem robic lewy boczek....udalo mi sie ladnie poprowadzic kabelki tak jak mowiliscie...troche sie nameczylem ale dało rade...tamte oryginalne tylko odpialem i nic z nimi nie robiłem..teraz tylko musze podproadzic pod kierwonica do radia ten kabelek lewy....ale to juz jutro...bo zaraz do szkoly......i rowniez prawy boczek jutro musze puscic kabelki....a w sobote raczej podlaczanie bedzie wszytkiego....cieawe jak to bedzie gralo wszytkoo....
[ Dodano: 2008-03-06, 13:30 ]
zrobilem tak jak maxer mowil puscilem jeden kabelek nowy.....a w drzwiach rozdzielilem goo....+ od twera i wofera razem i - od tweera i wofera razem ...i pod ten glowny kabelek tak jak radził mi maxer ....tweer mam z kondensatorem takze dobrze...jak mowicie???
[ Dodano: 2008-03-06, 13:30 ]
zrobilem tak jak maxer mowil puscilem jeden kabelek nowy.....a w drzwiach rozdzielilem goo....+ od twera i wofera razem i - od tweera i wofera razem ...i pod ten glowny kabelek tak jak radził mi maxer ....tweer mam z kondensatorem takze dobrze...jak mowicie???
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Dobrze, choć skoro woofer, to też zwrotnica przydałaby mu sie. Tweeterowi przydałaby sie wymiana tego malutkiego elektrolita również, ale to nie na Twoje umiejętności zabawa z tego co obserwuję w tym temacie.DarekBAMB pisze:jeden kabelek nowy.....a w drzwiach rozdzielilem goo....+ od twera i wofera razem i - od tweera i wofera razem ...i pod ten glowny kabelek tak jak radził mi maxer ....tweer mam z kondensatorem takze dobrze...jak mowicie?
Ciekaw jestem Twoich wrażeń odsłuchowych. Opisz je koniecznie jak juz skonczysz.
myslalem rowniez wprowadzil do przednich drzwi kabelki i zamiast tweera w podszybiu zrobic go w przednich drzwiach a kupic 10 cm phonocar i wlozyc w podszybie ...dobry pomysł??..bedzie tam miejsce na tweera ?..bo tam w ogole nie mam nic w przednich drzwiach ani otworow...
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 16:34 przez DarekBAMB, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zacznę usuwać Twoje posty. Audi_A6 pisał Ci już, że np rozgrzanym nożem ! Masz problemy z pamięcią, czy piszesz, aby pisać ?DarekBAMB pisze:eszcze musze w drzwiach otworki powiekszyc do tweera i woofera...czym najlepiej to powiekszyc boo twardy jest ten plastik czy nie wiem co to za tworzywoo ...czym najlepiej to wyciac ???..bo tak 1 cm dookola musze powiekszyc ...i troche przy tweerze....
Nie. Dźwięk phonacorów odbije sie od szyby, a z boku zagra tweeter i będzie masło maślane. Poza tym woofer nie ma prawa być wyżej niż tweeter i musi mieć komorę rezonansową.DarekBAMB pisze: myslalem rowniez wprowadzil do przednich drzwi kabelki i zamiast tweera w podszybiu zrobic go w przednich drzwiach a kupic 10 cm phonocar i wlozyc w podszybie ...dobry pomysł??