Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Audio w b4

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
DarekBAMB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DarekBAMB » 03 mar 2008, 06:59

witam maxer ....mam nadzieje ze mi sie tam zmieszcza bez problemu te 16 cm Phonocary w miejscu 13 cm w tylnych drzwiach , oraz tweert dobrę są rowniez mam na nie miejsce w tyle...ciekawe jak to bedzie, oby sie ladnie to zmiesciłoo jutroo mysle dojdzie paczka to bede kombinował.....i np Ty sobie tylko lekko powiekszyles otwor bez zdejmowania panelu drzwi????????

maxer
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: maxer » 03 mar 2008, 12:21

Nie zdejmowałem panelu ponieważ ja mam zdemontowane te głośniki w tej chwili ponieważ jeszcze elektrykę będę zakładał. Zdjęcie panelu to kwestia odkręcenia 4 śrub na klamce i 2 wkrętów po obrzeżach drzwi - jakieś 2 min . Zdjęcie panelu będę miał konieczne ponieważ muszę mój mini panel od środka przymocować. Jak będę miał chwilę to zmierzę Ci co i jak.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 03 mar 2008, 13:27

Panowie ale jaka tam głębokość montażowa? Przecież tam wejdzie każdy głośnik 16cm jeśli chodzi o głębokość... Z tyłu przecież szyba nie osuwa sie do końca i ten głośnik nie ma o co ocierać. Więc nie rozumiem problemu.

DarekBAMB, Rozbierz sobie sam tylni boczek i sam sobie zobacz ile masz miejsca wtedy będziesz miał pewnośc.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 03 mar 2008, 13:52

Wiem jak to będzie brzmiało ale chodziło mi o samą propozycję.
Akurat z kolegą zainteresowanym miałem okazję rozmawiać burzliwie na GG o powyższym temacie i wiem do czego dąży choć próbowałem go od tego odwieść...

DarekBAMB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DarekBAMB » 03 mar 2008, 15:43

...to dobrze ze zmieszcza sie tam 16 cm, tak myslalem ze tam szyba juz nie dochodzi, zaraz bede szedl rozkerac to..moze mi sie uda bez zdejmowania panelu..juz sobie poszykuje na jutro bo jutro dojda juz moje głosniczki Phonocar....myslalem rowniez o jednym glosniczku Phonocar 20 lub 25 cm z tylu na połeczce....co myslicie o tym ??..tylko tam jest kurcze blacha i trzeba bylo rozcinac ...

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 03 mar 2008, 17:27

DarekBAMB pisze:co myslicie o tym ??
beznadziejny pomysł... Z tyłu drzwiach głośniki + w półce... istny koszmar. Daruj sobie półkę..

DarekBAMB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DarekBAMB » 03 mar 2008, 18:12

..wiec mowisz ze w połce nie ma po co robic....boo wiesz nie wiem czy np suba zbudowac czy np wystraczyloby w połke wlozyc jeden albo 2 glosniczki ....wiesz wiem ze ty przedewszytkim radził bys mi kupic tashki do przdu i zrobic to...wiesz narazie kupilem radyjko i glosniki na tyl w drzwi mam nadzieje dobre.....teraz obecnie mysle nad tym co zrobic w podszybiu....czy 10 cm phonocara czy tweery jakies wieksze dobre...jak mowisz ??..

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 mar 2008, 20:01

DarekBAMB, a czy do Ciebie dociera po tym wszystkim, że zarówno do subwoofera jak i woofera potrzebny jest dodatkowy wzmacniacz ?

Chłopie, jeśli Ty czaisz się ze zdjęciem boczka drzwi, to jak chcesz podłączyć wzmacniacz ?

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 03 mar 2008, 20:05

DarekBAMB pisze:..wiec mowisz ze w połce nie ma po co robic....boo wiesz nie wiem czy np suba zbudowac czy np wystraczyloby w połke wlozyc jeden albo 2 glosniczki ....wiesz wiem ze ty przedewszytkim radził bys mi kupic tashki do przdu i zrobic to...wiesz narazie kupilem radyjko i glosniki na tyl w drzwi mam nadzieje dobre.....teraz obecnie mysle nad tym co zrobic w podszybiu....czy 10 cm phonocara czy tweery jakies wieksze dobre...jak mowisz ??..
bez urazy ale strasznie kombinujesz :mrgreen: poszukaj, poczytaj, na forum jest masa takich tematow jak twoj, gdzie jest napisane dlaczego nie robic tak jak ty chcesz... zdobedziesz elementarna wiedze i wtedy wyjasnimy ci reszte watpliwosci.

uzyj szukajki!

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 mar 2008, 20:06

...nie wiem Doc jaki masz problem ale co nie powiem to mnie krytykujesz...
A jak Cie nie krytykować, jak piszesz w koło Macieju pierdoły takie, że czytać się nie da i uporczywie dalej brniesz w głupotę. Czy mam wymieniać ?

1. Montowanie głosników bez zdejmowania boczka
2. Podłączanie subwoofera centralnie pod radio
3. Krytykowanie paneli taschki
4. Krytykowanie Sony w Car Audio
5. Uporczywe nie słuchanie co inni Ci radzą
6. Używanie wulgaryzmów
7. Jak doradzający usera A, to ty B i w koło Wojtek
8. Podłączanie woofera w półkę - znowu bez wzmacniacza
9. Montowanie lepszych głośników w tylnych drzwiach niż przednich, mimo 2 dni tłumaczenia Ci, że to głupota ( bez efektu )

Twoje auto, twoje decyzje, twoja zabawa, ale jeśli chcesz na forum doradzić się, to nie możesz z ludzi robić głupków. Każdy z nas traci czas na opisywanie Ci wszystkiego, co w efekcie nic nie daje, bo Ty i tak robisz swoje :-) I dalej o to samo pytasz, jakieś chore wizje tworzysz, błędne koło przyjacielu :-)

I żeby było śmieszniej, Ja, Audi_A6, Oofol staramy się 3 ( słownie trzy ) dni naprowadzić Cię na dobrą drogę, ale efektu 0.
Na początku mogła to być niewiedza, nikt nie jest genialny, ale ileż można Ci o tym samym pisać i tłumaczyć ?

Jak Cie nie krytykować ? Sam obiektywnie powiedz ?

Żeby nie było - krytyka jest konstruktywna, a nie z uprzedzenia.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 mar 2008, 21:08

..wiec nie bede sie juz udzielał jesli wam to nie odpowiada!!
Spróbuj na spokojnie siąść i przeczytać to wszystko co Ci pisaliśmy jeszcze raz.
Jeśli będziesz miał jakieś pytania konkretne, wal śmiało.

Niestety nie da się bez budżetu zrobić car audio i pamiętaj, że nikt Cie tu w koszta nie chce wpuścić, tylko podpowiadamy Ci co zrobic, a czego robić nie jest warto.

DarekBAMB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DarekBAMB » 03 mar 2008, 21:18

..wiesz powiem ci tak kupiłem juz 16 cm Woofery z serii Y-LINE i tweetery TITANIUM-LINE to komplet na drzwi tylne...mysle ze dobry komplet takie glosniki mi radziliscie wiec zamowilem jutro będe mial...radio PIONEER DEH-P40MP tez mysle w miare kupiłem na ktore było mnie stac i akurat mialem okazjie tanio kupic ,na lepsze nie mialem fundyszy...moze az tak bardzo sie nie znam na tym ale troche tez wiem....wiesz nie mam na mysli jakiegos wiesz bardzo bardzo dobrego car audio..

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 03 mar 2008, 22:57

DarekBAMB pisze:..wiesz powiem ci tak kupiłem juz 16 cm Woofery z serii Y-LINE i tweetery TITANIUM-LINE to komplet na drzwi tylne...mysle ze dobry komplet takie glosniki mi radziliscie wiec zamowilem jutro będe mial...radio PIONEER DEH-P40MP tez mysle w miare kupiłem na ktore było mnie stac i akurat mialem okazjie tanio kupic ,na lepsze nie mialem fundyszy...moze az tak bardzo sie nie znam na tym ale troche tez wiem....wiesz nie mam na mysli jakiegos wiesz bardzo bardzo dobrego car audio..
wszystko spoko, tylko skoro wiesz lepiej to po co pytasz ? :-P ale przynajmniej nie wybrales jakos zle, mowiles cos ze chcesz kupic pioneery (tania seria)...graja dramatycznie, seria niebo lepsza :mrgreen:

maxer
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: maxer » 03 mar 2008, 23:06

AUDI_A6 pisze:
DarekBAMB pisze:co myslicie o tym ??
beznadziejny pomysł... Z tyłu drzwiach głośniki + w półce... istny koszmar. Daruj sobie półkę..

Car Audio na tylnej półce jest dobry w polonezie :lol: ... nie polecam wycinania dziur na tyle, to oszpeci Ci auto, jeśli masz już głośniki z przodu i z tyłu, to tylko pozostaje Ci wsadzić skrzynie do kufra i będziesz miał miodzio nagłośnienie. Moje zdanie jest takie że wszystkie bajery w aucie muszą być niepozorne ... chcesz zaszpanować sprzętem? zrób tak aby nie było widać głośników a jak zapuścisz bas to dziewczyną majtki pospadają. Chcesz zaszpanować silnikiem? Zrób tak aby mieć normalną rurę wydechową nie jakąś od centralnego a jak dodasz gazu to znikniesz z pola widzenia. Najciekawsze jest to czego nie widać a czuć że jest <piwo>

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 03 mar 2008, 23:10

widac ze masz srednie pojecie o temacie CA, ale rad nie chcesz sluchac... no to po co pytasz? przeciez my tez mamy ciekawsze zajecia niz sie produkowac na forum i wszystko jak krew w piach...
ten boczek ktorego uparcie nie chcesz zdjac...przeciez latwiej byloby ci te otwory wyciac i wszytko to poskladac...a ty uparcie "czy sie da wyciac bez sciagania"...a skad my mamy to wiedziec? przeciez chyba jeszcze nikt nie wpadl na to zeby sie meczyc z nozykiem z zalozonym boczkiem :-/
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 16:21 przez koko666, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl