nie da sie to tylko nasrac golemu do kieszeni :mrgreen: a tak serio to nawet nie kazda 10tka sie tam miesciDarekBAMB pisze:a nie wiesz czy czasem w miejsce 10 w podszybiu mozna wlozyc 13 cm glosnkiczki???????
[All] Audio w b4
ej jak mowicie ktory lepszy komplet mac_audio_mp2
czy ten phonocar_woofer
nie wiem ktory...niby Mac Audio mocniejsze..ale nie wiem ?
co sadzicie??..to bedzie do tylu w drzwi zamiast 13 cm ...
czy ten phonocar_woofer
nie wiem ktory...niby Mac Audio mocniejsze..ale nie wiem ?
co sadzicie??..to bedzie do tylu w drzwi zamiast 13 cm ...
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 16:16 przez DarekBAMB, łącznie zmieniany 1 raz.
...dzieki za pomoc...takze zamawiam ten zestaw phonocar_woofer165mm_
mysle ze bede zadowolony akurat są tam tweery takze tez wymienie bo rowniez mam na nie miejsce w dzrzwiach tylych....
na podszybie co sądzisz????
mysle ze bede zadowolony akurat są tam tweery takze tez wymienie bo rowniez mam na nie miejsce w dzrzwiach tylych....
na podszybie co sądzisz????
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 16:20 przez DarekBAMB, łącznie zmieniany 1 raz.
takze zamowilem juz kompecik taki http://www.allegro.pl/item318992959_pho ... is_vw.html
na wtorek maja juz byc u mnie ...jak mowicie bedzie ladnie to chodziło w tylnych drzwiach????....tak jak w innym temacie bede musial lekko powiekszyc otwor bo tam jest miejsce na 13 cm..jak mowicie bedzie ladnie chodzic ????
na wtorek maja juz byc u mnie ...jak mowicie bedzie ladnie to chodziło w tylnych drzwiach????....tak jak w innym temacie bede musial lekko powiekszyc otwor bo tam jest miejsce na 13 cm..jak mowicie bedzie ladnie chodzic ????
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie pamiętam dokładnej głębokości, mini panelik kupiłem , ja mam tam oryginalną plastikową puszkę, Ty pewnie też. Doradzić Ci będzie trudno ponieważ głośnik trzeba słyszeć. Co z tego że jeden ma 50RMS drugi 80RMS jak to tylko moc wejściowa. Głośnik ma czysto iść. Niektóre co są dużo mocniejsze nie spalą się szybko bo mają dużą moc, ale co z tego jak grają do bani na połowę gwizdka. W podszybiu nic bym nie polecał grzebać bo Nokia jest OK.DarekBAMB pisze:witam maxer aa nie wiesz czasem jaka jest tam głebokosc montazowa..???...zeby wlasnie czsem nie kupił za duzego głosnikaaa...??i np jakiego bys mi radził ??..ale nie za drogiego??..i ten dodatkowy sam sobie zrobiłes czy juz kupiles gotowy??..
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Pisałem Ci już dwukrotnie, ale jak grochem o ścianę...dlaczego mi mowisz ze nie bedzie ladnie chodzic???...cos nie tak z tymi glosnikami???
W tylnych drzwiach w audi b3, b4 żaden głośnik nie zagra Ci poprawnie, nawet najdroższy. Pisałem też, że nie ma większego sensu wymieniać tam głośników jeśli sa sprawne. Ponad to kaleczy się rzemiosło montując większej średnicy i lepsze głośniki z tyłu sceny dźwiękowej zwłaszcza w drzwiach ( półka to co innego - rezonans ).
Masz oczywiście wielką rację.za 20 zł można kupić philipsy bez maskownic,oczywiście soprany
Za 20 zł, o ile umiejscowienie pozwala na zamontowanie, można kupić rewelacyjne w tej cenie, lepsze od wszelkich innych w cenie do 80- 100 zł głośniki philipsa z jedwabną kopułką. Zagrają znacznie lepiej niż te z zestawu wyżej wymienionego. Głośniki philipsa są montowane w nowych audi, vw, seat itd. Cena żenująco niska dzięki kradzieżom tych tweeterów z fabryk, oraz bilionom wyprodukowanych na zamówienie koncernów samochodowych. Wszelkie alphardy, srardy, magnaty i inne tweetery mogą się schować.
Tak, tylko dlatego, ponieważ kolega chciał uporczywie aby zaproponować mu głośniki 10 i 16 cm, co śmieszniejsze 10 na przód a 16 na tył, a do tego tweetery, więc jedyną słyszną sprawą było zaproponowanie sinusliveów ponieważ miały w komplecie nie najgorsze tweetery i same midwoofery są na tyle lepszymi od ORI głośnikami, że zauważyłbym mając oba zestawy w aucie różnicę w dźwięku. Okazało się to zbędne, bo nie ma takiego budżetu.Oofol pisze:Doc jak ja kiedyś ludziom proponowałem te SinusLive'y to mnie krytykowałeś a teraz sam je proponujesz?
Sam wiesz, jak zadźwięczą te głośniki, które kupuje kolega w tylnych drzwiach zatkane kanapą z akustyką tylnych drzwi zbliżoną do fiata 125p bez mdfu i wygłuszenia.